Top
filme

De văzut toamna: filme care încălzesc sufletul

Când vine toamna, Eroinele romantice se delectează cu o ceaşcă de ceai fierbinte, nişte șosete călduroase şi timp pentru ele.

 

Nimic nu se compară cu un culcuş şi un film bun, aşa că următoarele recomandări ar trebui să ţină de cald şi sufletului. Pregătiţi-vă cutia cu şerveţele, popcornul şi vinul, urmează un roller coaster de emoţii şi întâmplări inedite!

 

Autumn in New York (2000)

 

Să începem cu puţină magie adusă de Autumn in New York, cu un Richard Gere sensual – Will, care se îndrăgosteşte când se aştepta mai puţin de Charlotte (Winona Ryder) şi care pe lângă experienţa romantică, în plan secund se apropie de fiica lui. Un bucătar al emoţiilor, ajunge în punctul de fierbere când natura umană intervine în jocurile lui de seducţie.

 

MV5BMTQxNzEzMDg3OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzE0MTcyNA@@._V1_

Foto: IMDB

“Now what I like so much about you is that I find you completely unprecedented, and then, therefore, utterly unpredictable.”

 

Sweet November (2001)

 

Dacă setea nu v-a fost satisfăcută, următorul film cu siguranţă va aduce o savoare excentrică şi uşor ireală despre poveştile de dragoste: Sweet November. Nelson (Keanu Reeves), un veritabil corporatist, se trezeşte pus în faţa unei ghicitori: Sara (Charlize Theron), o femeie cu un stil de viaţă aparte, pentru care timpul nu există ca şi noţiune, care trăieşte fiecare clipă şi care îi va da lumea peste cap.

 

Foto: IMDB

Foto: IMDB

 

“Why a month?

Because it’s long enough to be meaningful, but short enough to stay out of trouble.”

chicco.ro

When Harry Met Sally (1989)

 

Şi când deja a început să ningă cu frunze colorate, şi efectul celor două filme de mai sus s-a diminuat, avem nevoie de un impuls. Trecem într-o altă dimensiune, în care delicata dezbatere “Poate exista o relaţie de prietenie între un bărbat şi o femeie?”, pare să fie în curs de clarificare, Harry (Billy Chrystal) şi Sally (Meg Ryan) sunt în căutarea propriei poveşti de dragoste şi pe măsură ce îşi numără eşecurile, aşa cum toamna se numără bobocii, tot dau unul de celălalt. Tu ce ai face în locul lor?

 

Foto: IMDB

Foto: IMDB

“Nothing. It’s just that all men are sure it never happened to them and all women at one time or other have done it so you do the math.”

 

Good Will Hunting (1997)

 

Acum, ce ai spune dacă un om care este invizibil pentru cei din jur, un om şters, căruia nu i se acordă atenţie, ar avea o minte sclipitoare în matematică? Good Will Hunting vă spune ceva? Sunt convinsă că Will (Matt Damon) şi Sean (Robin Williams) vă vor topi şi vă vor atrage în vârtejul cifrelor din mintea unui om care poate mult mai mult dar are nevoie de ajutor.

 

Foto: IMDB

 

“See, the sad thing about a guy like you, is: in about 50 years you’re gonna start doin’ some thinkin’ on your own and you’re gonna come up with the fact that there are two certainties în life. One, don’t do that. And two, you dropped a hundred and fifty grand on a fuckin’ education you coulda’ got for a dollar fifty în late charges at the Public Library.”

 

A beautiful mind (2001)

 

Alternând atmosfera, “perhaps it is good to have a beautiful mind, but an even greater gift is to discover a beautiful heart.”, John Nash (Russel Crowe), ne bagă în mintea geniului ajuns într-o ipostază inedită, de a decripta mesaje pe timpul războiului.

Foto: IMDB

Foto: IMDB

 

Lista poate continua cu : “Dead Poets Society”, “Garden State”, “The Lake House”, “The Others”, “An Autumn Afternoon”.

 

Să aveţi o toamna plină de emoţii!
Nemira

Share This: