Top
machiaj vara

Secretele unui machiaj de vara care rezistă timp îndelungat

Vara, atunci când temperaturile urcă atât de mult încât cresc disconfortul termic, fata începe să transpire foarte tare. Din acest motiv este destul de greu pentru un machiaj normal să se menţină pe suprafaţa tenului. Există, însă, câteva trucuri la care poţi să apelezi, facilitând păstrarea make-up-ul pe toată durata zilei. Andreea Haş, make-up artist BottegaVerde.ro, îţi va dezvălui câteva secrete!

 

Începe cu o demachiere corespunzătoare

 

„Pregătirea tenului înainte de aplicarea machiajului este esenţială pentru orice tip de piele, ajutând că produsele cosmetice să reziste mai mult. De asemenea, trebuie să se apeleze la produse waterproof, pentru a garanta o rezistenţă pe tot parcursul zilei.”, precizează Andreea Haş.

 

Foloseşte lifting natural – tonic facial cu argirelina®, multi-protectie® şi extract de afine. Produsul reda pielii echilibrul natural, tonificând fata pentru un chip care apare imediat mai relaxat. Este caracterizat prin Argirelina®, extract de afine şi Multi-protectie®, brevet exclusiv de la Bottega Verde, care apără vitalitatea celulelor pielii. Produsul este ideal pentru obţinerea unei pieli fresh şi radioasă cu fiecare aplicare.

 

Investeşte într-o bază de machiaj

 

Baza de machiaj sau primerul nu ajută doar la o mai bună aplicare a machiajului, ci funcţionează ca un strat protector între piele şi produsele cosmetice, prevenind blocarea porilor şi asigurând o rezistenţă sporită machiajului. În lipsa primerului, machiajul nu persistă mai mult de 3 ore pe un ten uleios, iar în prezenţa sa, fardurile îşi menţin aspectul cel puţin 6-8 ore.

 

Baza de machiaj iluminatoare cu ulei de sâmbure de piersică şi vitamina E conferă pielii un aspect radios datorită efectului de refracţie a luminii exercitată de Mică. Ascunde imperfecţiunile şi uniformizează tenul. Uşoară şi uşor absorbibila, poate fi utilizată singură sau amestecată cu fundaţia.

 

Insistă cu aplicarea bazei de machiaj în zona T (frunte, nas şi bărbie), imediat după ce ai curăţat tenul cu loţiunea tonică.

 

Optează pentru un fond de ten de durată

 

Fondul de ten cu efect matifiant este o necesitate absolută în machiajul potrivit pentru tenul gras. Exceptând faptul că ţine sub control apariţia sebumului la suprafaţă, acest produs cosmetic acoperă imperfecţiunile tenului şi fixează fardul de obraz.

 

Fondul de ten mat, de lungă durată, cu evermat şi acid hialuronic conferă o atingere uşoară şi catifelată care ascunde imperfecţiunile într-un mod foarte natural.

 

„Textura să fluidă şi uşor de aplicat se contopeşte cu pielea şi o îngrijeşte fără a- înăspri trăsăturile. Formula cu acid hialuronic şi bogată în EVERMAT, are puterea de a minimiza aspectul porilor, reduce efectul de luciu şi de a rafina textura pielii, oferindu-i un aspect impecabil, ce rămâne perfect şi opac pentru multe ore. Este ideal pentru tenul mixt/gras.”, declară Andreea.

 

Este foarte important să optezi pentru un fond de ten profesional, care să fie cu maximum un ton mai închis decât nuanţa naturală a tenului. Formulele lucioase, de culori închise, accentuează aspectul inestetic al unui ten uleios.

 

Ascunde micile imperfecţiuni

 

Dacă ai tenul gras şi doreşti să îţi ascunzi cearcănele, soluţia este să aplici o bază de machiaj specială pentru ochi, care va acţiona ca o peliculă fină între piele şi fard. Sebumul nu mai ajunge atât de uşor la machiaj, care va rezista mai mult în varianta să uniforma.

 

Goji perfect – baza de machiaj uniformizant cu pro-retinol şi extract de goji este un ser de înfrumuseţare care merge dincolo de posbilitatile produselor cosmetice tradiţionale lăsând o piele îngrijită perfect! Corectează imperfecţiunile tenului, lăsând-o strălucitoare şi netedă. Formula este îmbogăţită cu pro-retinol, anti-imbatraniresi extract de Goji. Fructele Goji sunt cunoscute drept fructele longevităţii. Prezenţa pigmenţilor speciale corectează optic şi conferă pielii un aspect sănătos, strălucitor, neted.Un ser de înfrumuseţare care nerge dincolo de posibilităţile produselor cosmetice tradiţionale lăsând o piele îngrijită perfect! Corectează imperfecţiunile tenului, lăsând-o strălucitoare şi netedă.

 

Fixează machiajul

 

„Este posibil să ai tendinţa de a folosi mai multă pudră compactă decât ar fi normal, aplicată în nenumărate straturi de-a lungul zilei, pentru a menţine aspectul mat al tenului transpirat. Aceasta este o greşeală, deoarece nu faci altceva decât să blochezi porii deja dilataţi, să devină mai vizibili şi să creşti predispoziţia la acnee şi puncte negre.”, spune make-up artistul BottegaVerde.ro, Andreea Haş.

 

Însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţi definitiv la pudră de faţă! Optează pentru pudră compactă matifianta whaterproof, translucidă, pe bază de minerale, pe care să o aplici într-un strat subţire după ce fondul de ten se fixează bine. Pudră minerală va absorbi eficient sebumul, ajutând tenul să rămână mat, uniform şi lipsit de luciu.

 

Privire pătrunzătoare rezistenta la apă

 

Dacă nu vrei să fi stresată de starea machiajului tău, apelează la un rimel rezistent la apă. Acesta conţine uleiuri volatile care se evaporă instantaneu, lăsând în urmă un strat strălucitor pe gene, pentru o privire luminoasă. Încearcă extra volume waterproof mascara pentru un negru intens pe tot parcursul zilei!

 

Joacă-te în culori

 

Alege farduri cremoase în loc de cele pudră, dacă îţi doreşti un machiaj rezistent. Fardurile cremoase adera mai bine la piele, rezistând mai mult timp pe pleoape. Pentru zi, foloseşte farduri de vară în culori naturale, iar pentru seara poţi opta pentru culori mai închise. Paleta fard de peoaple cu extract de iasomie şi vitamina E conţine toate nuanţele la modă, care îţi vor fi folositoare în această vară. Spre marea ta bucurie, paleta se găseşte în 2 variante, în diferite combinaţii de culori. Astfel, eviţi depozitarea zecilor de farduri de peoaple în trusa ta de machiaj, îmbinându-le practic şi elegant în 2 palete de culori foarte folositoare!

 

Pentru un make-up rezistent alege cu atenţie cosmeticele pe care le foloseşti. Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru îngrijirea tenului, care ajută la menţinerea machiajului timp îndelungat! Profită de ingredientele naturale pentru a îţi îngriji pielea, a o face mai puţin susceptibilă la agresiunile externe şi pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus în fiecare zi.

Share This:

Eroina
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.