Top

Secretele erotismului și ale împlinirii sexuale

Deconectare sexuală: Cum să muți energia spre sud

 

În mijlocul vieții noastre mereu ocupate, bombardați de necesitățile carierei, ale copiilor și ale vieții de zi cu zi, adesea simțim că ne pierdem identitatea feminină dacă nu avem parte de multe partide de sex încununate cu orgasme cutremurătoare, cu scopul împlinirii sexuale. Media, societatea, până și propriile noastre așteptări ne presează să fim femei de carieră, super-mame copiilor noștri, dar și partenere de sex incredibile pentru partenerii noștri.
Unele femei simt că și-au pierdut sexualitatea aceea crudă, ce vine din interior, și că sexul a devenit o simplă sarcină ce trebuie îndeplinită. Altele au făcut din sex un scop ce trebuie atins, fie din nevoia de validare, fie ca aspect al dezvoltării personale.

Găsești articole nenumărate despre cum să ai parte de partide de sex mai bune. Filme, jucării, mai nou medicamente care îți promit plăceri cum n-ai mai simțit. Cursuri care te învață tehnici de sex tantric, până și antrenori sexuali (cel puțin în Los Angeles)!

 

astratex.ro

 

Însă în toate aceste „medii” educaționale există un secret pentru a atinge împlinirea sexuală care este pierdut din vedere. Se spune că sexul pornește din creier, însă de fapt, adevăratul secret al plăcerii sexuale este întruparea. Senzația și plăcerea se desfășoară în corp. Șoldurile, coapsele, zona pelviană și organele genitale sunt pe primele locuri – din punct de vedere biologic – în ceea ce privește încărcătura energetică și senzațiile.

 

Cu cât există mai multă tensiune și mai mult stres, senzația de amorțeală va crește și vom simți din ce în ce mai puțin. Atunci când corpul reține tensiune, ne scade capacitatea de a reacționa la senzații – în special la plăcere.

Pentru că petrecem din ce în ce mai mult timp la birouri și în fața ecranelor, mediile sociale și textul fiind principalele modalități de interacțiune, ne împingem energia în zona capului. Ajutată de sedentarismul ce a luat amploare în ultimele decenii, tensiunea acumulată în corp conduce la dureri de spate, de gât și de cap, semnele că energia corpului se concentrează în partea superioară. Cu cât există mai multă tensiune și mai mult stres, senzația de amorțeală va crește și vom simți din ce în ce mai puțin. Atunci când corpul reține tensiune, ne scade capacitatea de a reacționa la senzații – în special la plăcere. Relaxarea interiorului și a secțiunii inferioare a corpului este esențială pentru conectarea la sexualitatea proprie și la erotismul intrinsec. La nivel fizic, o bună circulație sangvină în această regiune este necesară pentru senzații de excitare. Iar la nivel emoțional, dacă nu suntem întâi conectați la noi înșine, nu vom putea să ne conectăm la altcineva.
inpuff.ro

Unul dintre principalele motive pentru lipsa libido-ului este lipsa conexiunii cu propriul corp. Conceptul de „plăcere de fundal” presupune conștientizarea senzațiilor existente, prin conectarea cu zone ale corpului pe care le trecem cu vederea. Astfel, dezvoltăm capacitatea de a simți plăcere acolo unde nu ne-am fi gândit că ea poate exista.
Poți încerca chiar acum. Mișcă-ți umărul și permite-ți să conștientizezi ușoara frecare a bluzei pe care o porți de piele, sau simte delicatețea cu care părul îți atinge gâtul. Aceste senzații poartă o senzualitate firească, iar dacă ne lăsăm să devenim conștiente de astfel de simțiri care deja există în corpul nostru, ne vom ajuta să ne deschidem emoțional și fizic în fața sexualității noastre.
Vegis
Desigur că există diverși factori care pot stopa cursul energiei sexuale din corp. Însă chiar și traumele emoționale, pentru care e nevoie de terapie, conduc la contracții fizice care pot fi adresate pentru o mai bună conectare la propriul corp. Orice încercare de forțare a excitării nu face decât să antreneze corpul pentru mai multă încărcare de tensiune. Acest fapt va conduce scăderea capacității de a experimenta senzații plăcute, fiind necesară o stimulare din ce în ce mai puternică.

Plăcerea sexuală se poate „antrena”, pentru că suntem construiți să învățăm prin repetiție. Prin identificarea de modalități ce pot crește plăcerea de fundal, prin scăderea tensiunii acumulate și făcând din aceste „exerciții” o practică zilnică (sau cu o frecvență de trei ori pe săptămână), îți poți dezvolta conștientizarea propriului corp și a gradului acestuia de reactivitate la stimuli externi.

edituratrei.ro
Uite câteva moduri de a aduce mai multă plăcere în viața ta:

 

  • Concentrează-te pe o senzualitate si senzație generală de bine, în detrimentul stimulării sexuale locale. Conectează-te la plăcere folosindu-te de toate simțurile. Experimentează cu mâncăruri delicioase, care îți pot ascuți simțurile. Miroase o floare, bucură-te de o plimbare în natură, răsfață-te cu un masaj, fă o baie cu spumă… Fii conștientă de corpul tău, în toate ipostazele în care te regăsești la un moment sau altul.
  • Mișcă-ți corpul în moduri non-liniare. Observă cât de mult din activitățile zilnice se desfășoară în mișcări repetitive, care formează unghiuri. Adaugă delicatețe si rotunjime „dansului” zilnic al corpului tău. Lasă-ți coloana și șoldurile să se unduiască liber, permite-i inteligenței fizice – intrinsecă oricărei femei – să îți ghideze gesturile și mișcările.
  • Creează-ți un ritual zilnic din a acorda atenție corpului tău. Poți face asta în diverse moduri: dansând pe acordurile unei piese imediat ce ai ajuns acasă după birou, făcând o baie lungă, sau prin masarea mâinilor cu ulei parfumat în timp ce te uiți la un episod din serialul preferat. Astfe de momente mici și dese pot da rezultate mai bune decât planificarea unei activități săptămânale, pe care o poți amâna (sau mai rău, la care poți renuța), din cauza unor factori ce nu depind de tine.

vitalconcept.com

 

Plăcerea este inerentă vieții și avem dreptul la ea, fără dar și poate, oricare dintre noi! Nu-ți fie rușine de corpul tău și de senzațiile pe care ți le poate oferi, pentru că doar dacă te cunoști îndeajuns de în detaliu vei putea să simți plăcere autentică, cum nu ți-ai imaginat că poate exista.

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment