Top
ziad nakad

Rochia perfectă nu e o legendă! A creat-o Ziad Nakad

Mitologia greacă a reprezentat întotdeauna o sursă de inspirație pentru pictori, poeți, regizori și designeri. Miturile și legendele ne fac să visăm și să dăm frâu liber imaginației. Prin colecția sa haute couture, Ziad Nakad ne oferă o interpretare modernă a legendei “Zeiței Grânelor” și “Mama Pământului”, Demetra.

 

Despre “Zeița Grânelor” se spune că adună roadele Pământului și le dăruiește umanității. Această legendă este răspândită în special în zonele în care cerealele abundă, cum ar fi Sicilia, în regiuni ale Greciei precum Creta, Peloponesse și Eleusis, sau în vechea Tracie. Colecția primăvară-vară 2018 a lui Ziad Nakad, prezentată în cadrul Paris Fashion Week te lasă pur și simplu fără cuvinte.

 

Ziad Nakad Fashion Show, Couture Collection Spring Summer 2018 in Paris

 

Rochiile diafane mă duc cu gândul la o pasăre ce zboară pe deasupra câmpurilor roditoare, complet liberă, traversând văzhudul colorat, plin de splendoare. Într-o geometrie simplă, nuanțele de albastru pal ale cerului se întrepătrund cu galbenul și auriul spicelor de grâu, cu verdele naturii, cu turquoise-ul mărilor și cu nuanțele de bronz ale asfințitului. Rochie după rochie, colecția lui Ziad Nakad te poartă într-o reverie de celebrare a vieții, învăluită în broderii de mătase și tulle.

 

 

Ziad Nakad spune că această colecție este dedicată femeilor puternice, asumate, dedicate și mărinimoase. Inspirată de una dintre cele mai darnice zeități cu umanintatea, este un simbol al desăvârșirii și al păcii.

 

Share This:

Eroina
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.