Top

Miracole sau fenomene meteo spectaculoase?

Finalul primăverii ne răsfaţă cu soare puternic şi mult cer senin. Totodată este şi perioda în care soarele creează cele mai fascinante iluzii optice. Minunile acestea, pe cât de rar apar, pe atât de dramatice şi captivante sunt.
Am căutat pentru tine cele mai interesante tablouri suprearealiste realizate exclusiv de forţele naturii. Enjoy!
Un halo este versiunea îngheţată a unui curcubeu, principala diferenţă fiind că lumina se refractă în cristalele de gheaţă, nu în picăturile de ploaie.
Un halo extrem de complex şi de bine fotografiat în Rusia.
Parhelia este un fenomen optic definit de apariția unor pete luminoase (colorate) în jurul Soarelui, ca urmare a reflectării luminii solare în acele de gheață din atmosferă. Eu una îl ştiu sub numele de “trei sori”, probabil şi tu la fel. Mi se pare de departe cea mai fascinantă ipostază în care ni se arată măreţul Soare.
Acesta este un fascicul de lumină surprins în Virgina de Vest. Fasciculele apar atunci când lumina soarelui este reflectată de micile particule de gheaţă din atmosferă.
Luminile nordice se pot observa atunci când vânturile solare se lovesc de câmpul electromagnetic al Pământului. Fenomenul nu se limitează doar la zonele polare. Au fost situaţii când aurora borealis a putut fi observată chiar şi din Grecia.
Tu cât de des fotografiezi cerul? Postează cea mai tare ipostază în care ai surprins văzduhul pe Facebook, Instagram sau Twitter cu hashtag-ul #eroinaphoto

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment