Top
isis osiris luna plina varsator

Ce ne aduce Luna Nouă în Vărsător în conjuncție cu asteroidul Isis și Osiris?

În legătură cu Luna Nouă în Vărsător pe gradul 8:15 este asteroidul 1923 Osiris geadul 8:21 de mână cu asteroidul 42 Isis pe gradul 8:22, o conjuncție strânsă și care dă un ton inedit acestui moment astral.

 

In mitologia egipteana, Osiris este primul copil al lui Nut si Geb, si fratele lui Seth, Nephtys si Isis. Nasterea lui a fost insotita de multe semne si minuni care prevesteau maretia acestui rege bun si puternic, destinat sa aduca bucurie pe intregul Pamant. El este un Rege-Zeu care a civilizat Egiptul si omenirea. Ca rege, Osiris a iesit printre oameni si i-a invatat arta agriculturii, i-a ajutat in multe feluri prin inventarea artelor si stiintei, a dat nume lucrurilor. Osiris a dat legi bune si i-a invatat pe muritori cum sa se inchine zeilor. A fost cel mai mare rege al Egiptului care a condus prin bunatate.

 

Isis a fost renumita pantru puterile ei magice. Istoria Egiptului o prezinta ca pe una dintre cele mai mari zeite. A fost in acelasi timp zeita si mama a carei dragoste se revarsa asupra copilului ei, dar si asupra oamenilor. Ea este cel mai bun exemplu de sotie iubitoare. In cartea mortilor, ea este considerata ca fiind datatoare de viata si hrana, protectie si devotament fara limite. Dupa ce a civilizat Egiptul, Osiris a lasat-o pe Isis ca regenta si a plecat sa civilizeze si alte popoare.
Cu cat poporul il iubea mai mult pe Osiris, cu atat Seth cel rau, fratele lui, il invidia mai mult. Cu cat omenirea devenea mai puternica si fericita sub conducerea lui Osiris, cu atat crestea dorinta lui Seth de a-l ucide si de a-i lua locul. In timpul absentei lui Osiris, fratele lui Seth a facut fel de fel de comploturi pentru a lua tronul, dar nu a reusit. Reintors in Egipt, neincrezator in vorbele lui Isis despre comploturile fratelui sau, Osiris este ucis de 72 de conspiratori in frunte cu Seth. Acestia arunca sicriul cu corpul divin al lui Osiris pe Nil, dar sotia lui iubitoare si plina de devotament il gaseste cu ajutorul lui Nephtys, Anubis si Toth. Totusi, dorinta lui Seth de a scapa de Osiris nu este oprita de nimic si rupe corpul lui Osiris in bucati (14 bucati) imprastiindu-le in toata tara. Isis nu renunta, dragostea pentru sotul ei este imensa, reusind sa adune doar 13 bucati din corpul  sotului ei (penisul a fost mancat de pesti). A reasamblat cadavrul sufland viata in Osiris, face dragoste cu el si concepe un copil-Horus, prin asta ea uimeste astfel Zeii.
MeliMeloParis.ro
Dar magia nu a durat si Osiris moare, astfel mitologia prezinta apa Nilului ca lacrimile lui Isis ce plange moartea sotului ei mult iubit. Partea esentiala ramane totusi iubirea lui Isis pentru Osiris, conexiunea lor magica, bunatatea, puterile magice, refacerea unei parti lipsa din corpul lui si conceperea copilului lor, Horus. Dar Seth nu a fost dispus sa predea tronul Egiptului, tanarului Horus si, prin urmare, un tribunal de zei a trebuit sa decida cine era adevaratul rege. Procesul a durat optzeci de ani iar in cele din urma, Isis castiga tronul pentru fiul ei.

 

Aceasta Luna Noua in Varsator in conjunctie cu asteroidul Isis si Osiris indica nevoia de a intregi anumite situatii de viata, cautarea verigii lipsa, este un punct de iubire adevarata, de netagaduit , un devotament iesit din comun pentru partener, iubit, oameni, societate. Exista multa iertare in aceste zile, chiar si fata de infidelitate, exista o atractie pantru dragostea care vrajeste, intuitia este sporita, magia pluteste in aer.

 

In acelasi timp, acest moment astral poate aduce fel de fel de comploturi (mare atentie la Seth), lacrimi, durere, pierderea cuiva drag, iar relatiile inselatoare sunt dezvaluite. Mare atentie, aceste comploturi, invidii, dorinta de putere anarhista, pot veni de la anumite grupuri (ziare, orice grup ce are legatura cu comunicarea pe scara larga, loc de munca, politica, partener, asociat, rude, prieteni) si avertizarile primite nu sunt crezute (Isis si-a avertizat sotul ca fratele lui comploteaza impotriva lui dar acesta nu a crezut, spunand : chiar fratele meu?).

 

Osiris este un arhetip al vietii si al mortii iar eliminarea lui se face destul de urat, initial inchis intr-o cutie, iar apoi dezmembrat si imprastiat de catre Seth, un arhetip al raului – intuneric, complot, manipulare, extremism. Asta poate arata, simboliza, un moment critic in societatea, grupul (Varsator) in care traim, pot aparea experiente extreme ce pot fragmenta si mai mult diferentele, ideile, crezurile, ar trebui sa fim atenti.

 

Aceasta lunatie ne cere sa fim oameni, sa acceptam diferentele dintre noi, sa fim toleranti, sa fim atenti la ceea ce propagam prin cuvant. Isis si Osiris, un simbol al sufletelor surori nascute din aceeasi parinti ne indeamna sa ne trezim si sa intelegem ca toti suntem copiii aceluiasi Dumnezeu.
starshiners.ro

 

Aceasta Luna Noua in Varsator canta despre iubire neconditionata, intalnirea sufletului geaman, uniune, devotament, bucati de informatii asamblate intr-un intreg, gasirea verigii lipsa, un devotament iesit din comun pentru un crez, un ideal, societate, tara, neam. Orice planeta in Varsator vorbeste despre “mai multi oameni” iar Luna Noua in Varsator in casa III ne spune ca putem fi destul de umanitari in procesul de gandire, cu toate acestea, un comportament imprevizibil poate soca pe toata lumea.

 

Citește mai mult despre Luna Nouă în Vărsător pe adriana-astro.com

 

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment