Top

Locuri de poveste, la un zbor low-cost distanță!

Ți-aduci aminte basmele copilăriei, cu tărâmurile lor magice? Păduri interminabile, castele pe dealuri, râuri de poveste… Ei bine, acele locuri există! Și nu doar că există, ci sunt la o aruncătură de băț, în Europa. Caută cu atenție printre rânduri ofertele speciale! Am adunat pentru tine 10 variante de bilete dus-întors sub 20 de euro.

 

1. Cinque Terre, Italia

Panorama-of-Vernazza-and-suspended-garde

 

Case multicolore construite în stâncă, cu vedere direct la mare, cer însorit și o briză caldă cu gust sărat. Ți-ai făcut deja bagajul? Te așteaptă un apus auriu peste o mare turcoaz și plimbări pe străduțe pietruite, luminate de felinare mărunte.

 

Zboară la Bologna dus – întors de la 18 EURO

 

2. Portofino, Italia

fineartamerica.com-portofino-italy
vola.ro

Un orășel mic, cu dealuri verzi și restaurante pescărești, situat pe Riviera Italiană. Dacă o iei pe drumul principal care pornește din Piazzetta, vei ajunge la Castello Brown, o cetate-muzeu de artă din secolul XVI, de unde ai o vedere panoramică asupra orașului și a Mării Ligurice.
 

Zboară la Roma dus – întors de la 18 EURO

 

3. Bibury, Anglia

Houses-of-Arlington-Row-in-the-village-of-Bibury

Dacă visezi la un loc pitoresc unde trandafirii stau înfloriți toată vara și focurile de tabără stau aprinse toată iarna, aici trebuie să ajungi. Căsuțe de piatră, localnici prietenoși care te invită la ceaiul de la ora 5, mori de apă din secolul XVII și pășuni verde-crud, cât vezi cu ochii.
 

Zboară la Londra dus – întors de la 16 EURO

 

4. Avignon, Franța

avignon-popes-palace-night-1

 

Avignon este un oraș medieval, cu ziduri înalte, în care nu deosebești casele de casteluri. Intrarea în orașul de piatră se face traversând râul Rhône peste Pont Saint Bénézet. Dacă iubești teatrul, în fiecare an, în luna Iulie, se deschide Festivalul Avignon, cu reprezentații chiar pe străzile orașului.

 

Zboară la Milano dus-întors de la 16 EURO

 

5. Leuven, Belgia

leuven_tg

 

Localizat la 25km de Bruxelles, Leuven este un oraș în care rar vei vedea vreun mijloc de transport – în afară de biciclete. Aici poți vizita cea mai veche Universitate Catolică, fondată în 1425, te poți plimba pe străzi care au rămas la fel încă din secolul XIII, sau poți bea o bere belgiană premiată. Iarna, centrul orașului se transformă într-un patinoar uriaș și se deschide Târgul de Crăciun. Și, pentru cei pasionați, Leuven este printre primele orașe care au ținut piept atacurilor Vikingilor.

 

Zboară la Bruxelles dus-întors de la 10 EURO

 

6. Bruges, Belgia

Bruges-Belgium

 

Nu cred că sunt singura care după ce a văzut filmul In Bruges, a căutat repede prețul biletelor de avion. Un oraș absolut magic, pe care dacă îl vizitezi iarna, vei simți cum timpul stă în loc, cum frigul parcă nu te mai deranjează, vei uita că mai există o lume în afara acestui loc. Cu podulețe la fiecare pas și case cu geamuri deasupra apei, Bruges pare rupt dintr-o carte de povești.

 

Zboară la Eindhoven dus-întors de la 16 EURO

 

7. Cochem, Germania

 

Castle-Reichsburg-sits-above-the-medieval-town-of-Cochem-on-the-Mosel-River

 

Situat pe râul Moselle, Cochem te întâmpină cu un castel din secolul XI, construit pe vârful unui deal verde, unde istoria prinde viață. Toamna, când frunzele încep să-și schimbe culoarea, peisajul pare scos dintr-o pictură. Este un oraș al vinului, unde localnicii te invită la degustări și festivaluri îmbibate cu veselie.

 

Zboară la Frankfurt dus-întors de la 16 EURO

 
Carturesti.ro

8. Marsaxlokk, Malta

malta-country

 

Marsaxlokk este un vechi oraș pescăresc, cu mici căsuțe construite din calcar, așezat pe apa turcoaz a Mării Mediteraneene. Aici poți înota în piscina naturală Sfântul Petru, te poți plimba cu bărcuțele colorate și poți învăța să pescuiești.

 

Zboară la Veneția dus-întors de la 16 EURO

 

9. Ibarracín, Spania

 

Albarracin-Spain

 

Construit în stilul Mudéjar, înconjurat de ziduri de piatră, cu străzi înguste și castele vechi, lbarracín este visul celor pasionați de arhitectură. Într-un peisaj auriu, orășelul urcat pe dealurile uscate de soare îți oferă o experiență cu aer cald de Spania.

 

Zboară la Berlin dus-întors de la 16 EURO

 

10. Colmar, Franța

Colorful-traditional-french-houses-on-the-side-of-river-Lauch-in-Petite-Venise

 

Iată că am ajuns și la preferatul meu. Flori la tot pasul, canale pe care poți traversa orașul, arhitectură medievală franțuzească, vin, mâncare bună, străzi de piatră, culori, culori, culori! Deja simt miros de pâine caldă, văd piețe cu brânzeturi proaspete și parcă aud vântul cum șuieră pe cotloanele înguste dintre case.

 

Zboară la Niederrhein dus-întors de la 10 EURO

 

11. Hallstatt, Austria

 

Famous-Hallstatt-mountain-village-and-alpine-lake

 

Păzit de un munte și îmbrățișat de râul Hallstätter, ne așteaptă cel mai vechi orășel din Austria. În Hallstatt găsești o catedrală gotică, cabane de munte din secolul XVI, lacuri subterane, peșteri și mine de sare. Probabil cel mai fotografiat loc din Austria, orașul arată ca un miraj în mijlocul apei reci și cristaline.

 

 

12. Cappadocia, Turcia

Cappadocia-in-Turkey

 

 

Cappadocia este o cu totul altă lume. Sigur nu de pe planeta asta. Orașe construite sub pământ, formațiuni geologice stranii, labirinturi subterane, fortărețe, povești magice despre cuceritori, culturi dispărute, războaie și sfinți. Zboruri cu balonul cu aer cald, grădini îngrijite, căruțe, găini, suc proaspăt de rodii și înghețată turcească cu lapte de capră, localnici care te iau de pe stradă și-ți dau de băut și de mâncat. Și nu-mi ajunge ziua să-ți povestesc totul despre Cappadocia.

 

 

Îți recomand să-ți iei ghiozdanul în spate vara asta și să te afunzi în cultura orașelor de mai sus. Te asigur că te vei întoarce cu geanta plină de povești și amintiri unice.
 
Tu în ce locuri de poveste ai călătorit? Postează o fotografie pe Facebook, Instagram sau Twitter cu hashtag-ul #eroinatravel.
vola.ro

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment