Top

Lava cake – un desert dulce pentru un weekend relaxant

Un desert uşor de făcut dar cu un impact pe măsura gustului, lava cake este o alegere perfectă pentru un răsfăţ culinar de weekend. Ciocolată topită într-o prăjiturică crocantă cu miros de vanilie… Ce poate fi mai bun? Spor la treabă!

 

 

choc-chip-cookie-lava-cakes_landscapeThumbnail_en-US

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/tastemade/videos/1042504815805265/#” width=”1000″ height=”900″ onlyvideo=”1″]

 

 

Ingrediente:

Blat

1/2 cană de unt moale

2 linguri zahăr

3/4 cană de zahăr brun

1 ou

1 linguriţă de extract de vanilie

3/4 linguriţă de praf de copt

1/2 linguriţă de sare

1 3/4 cană de făină

100g bucăţele de ciocolată

 

Umplutură

100g ciocolată (de preferat cu peste 70% cacao)

1/3 cană de frişcă lichidă

 

 

Pentru a prepara umplutura, se fierbe frişca lichdă la foc mic sau la cuptorul cu microunde şi apoi se toarnă peste ciocolată până se omogenizează. Se lasă la frigider între 30 de minute şi o oră. În acest timp se prepară coca pentru blat, amestecând untul şi ambele tipuri de zahăr. Apoi se adaugă oul şi se omogenizează. Se amestecă şi praful de copt, sarea şi extractul de vanilie. Opţional, poţi adăuga şi 1/4 linguriţe de cafea instant, care va echilibra gustul dulce al desertului. Treptat, se adaugă şi făina şi se omogenizează totul. Coca se pune la frigider pentru 30 de minute.

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi se ung 8 forme de brioşe (sau orice alte forme mici) cu unt şi făină sau puţin zahăr. Formăm mici biluţe de cocă pe care le umplem cu amestecul de ciocolată şi le lăsăm la cuptor pentru 15-17 minute.

 

via Tastemade

 

#eroinacooking

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment