Top
mimi kirk

Interviu în exclusivitate! Mimi Kirk, despre copiii vegetarieni

EXCLUSIVITATE! Mimi Kirk, un celebru guru al dietei vegane, a cucerit lumea cu cărțile ei și la cei 77 de ani arată absolut impecabil. „Cea mai sexy vegetariană de peste 50 de ani” bea doar sucuri de fructe și legume proaspete pentru a se menține tânără. A venit pentru prima oară în România și a stat la povești cu www.eroina.ro
Ce zici, crezi că te va convinge să renunti la carne?

Eroina.ro: Cât de natural este pentru oameni să mănânce animale?

Mimi Kirk: E o întrebare foarte interesantă. Eu cred că nu este natural, cred că nu ar trebui să omorâm animalele, știu că mulți oameni cred că este natural, dar suntem făcuți să mâncăm plante, sunt cel mai natural lucru pentru noi. Să crești animale pentru a le mânca mi se pare inuman, oricum, iar pentru mine a fost foarte sănătos să nu le mănânc.

Eroina.ro: Cât de sănătos este pentru copii să fie vegani?

Mimi Kirk: Cunosc atât de mulți copii care sunt raw-vegani sau vegani și sunt foarte sănătoși! Am o nepoată care acum are 30 de ani, a fost crescută vegană și este o femeie frumoasă, înaltă și sănătoasă. Și mai cunosc familii întregi care sunte vegane, iar copiii sunt foarte sănătoși și energici.

Eroina.ro: În ziua de azi, mulți adolescenți decid să nu mai mănânce carne, dar părinții nu sunt de acord.

Mimi Kirk: Așa este! Îmi scriu foarte mulți adolescenți care mă întreabă: “Ce să fac? Părinții mei cred că am nevoie de carne sau, de exemplu, când mă duc la tata acasă îmi spune că la mama pot mânca vegan, dar la el nu.”

Eroina.ro: Ce sfat ai da părinților?

Mimi Kirk: Cred că părinții ar trebui să le dea copiilor o șansă și poate chiar să se intereseze și ei despre asta. Dacă te documentezi puțin, vei afla câți vegani sănătoși există, câți atleți sunt vegani – mulți atleți faimoși sunt vegani – și este foarte, foarte sănătos! Așadar, părinții trebuie să se autoeduce, copilul o va face oricum. Dacă ei sunt de părere că au nevoie de carne, este alegerea lor, dar ar trebui să-și lase copilul să aleagă.

Eroina.ro: Să le explicăm părinților… Care sunt beneficiile acestei diete vegane?

Mimi Kirk: Mulți tineri cărora le pasă de planetă și de ce se întâmplă în lume acum, care au compasiune față de animale, știu că unul din factorii care distrug planeta este carnea. Se cresc atât de multe vaci care în timp emit gaze, distrugând stratul de ozon. În alte părți se distrug păduri pentru a crea locuri de crescut animale și se spune, de exemplu, că din 500 de grame de carne de vită se pot hrăni între 7 și 10 oameni. Cred că tinerii care văd imaginea de ansamblu a lumii în care trăim sunt cei care aleg să nu mănânce carne din motive evidente. Ei încă nu se gândesc la sănătatea lor, este mai mult un manifest social. Așadar, sfătuiesc părinții să-i educe. De ce să nu încerci în vreo două seri pe săptămână să gătești vegetarian, să găsești câteva rețete bune și să faci ceva ce consideri tu mâncare sănătoasă. Așa poți lucra cu ei. Și cine știe, poate într-un final îți va plăcea și ție!
Poate nu ar trebui să le spui “nu poți mânca așa”, poate ar trebui să-i ajuți să găsească o modalitate corectă de a o face.

Eroina.ro: Deci vorbim despre puterea exemplului personal…

Mimi Kirk: Exact, cred că părinții vor fi surprinși de cât de bine se vor simți mâncând vegetarian. Știu foarte mulți copii care beau sucuri pentru că și-au dat seama că părinții sunt de acord cu smoothie-urile. Și cred că și părinții vor încerca când își vor da seama cât de delicioasă este această mâncare. Poți face lasagna fără carne, sunt atâtea feluri de mâncare delicioase pe care le poți face fără carne în ziua de azi și dacă le-ar încerca, s-ar putea să le placă și lor.

Eroina.ro: Pentru femeile care vor să se mențină tinere și frumoase ai vreun sfat?
Mimi Kirk: În primul rând, iubește-te așa cum ești, acesta este cel mai important lucru, iar când ajungi să-ți iubești corpul, vei dori să-i oferi mâncare sănătoasă. Cred că atunci când nu te iubești suficient, ajungi să mănânci o pungă de chips-uri, ceva ce nu este bun pentru tine, sau să bei sucuri acidulate. Trebuie să te gândești la asta, să te gândești la tine, să ții cont de ce pui în farfurie, să te întrebi: “Asta îmi va da energie, mă va menține sănătoasă, îmi va hidrata pielea sau este doar mâncare moartă?” Așa că trebuie sa ții cont de ce mănânci, acesta este cel mai important lucru. Ce mănânci se va reflecta la exterior, nu contează cât ulei sau cosmetice pui pe față ca să te înfrumusețezi, totul vine din interior. Și nu doar mâncarea pe care o mănânci dar și atitudinea pe care o ai față de lucruri vine din interior.

 

tuscany-IMG_5445

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment