Top
Turmeric Curcumina

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi turmeric zilnic!

Curcumina, un compus bioactiv din turmeric, poate trata depresia, anxietatea, îmbătrânirea creierului şi orice stare anormală în care este prezentă inflamaţia. Dar, din păcate, extrem de puţine preparate pe bază de curcuma funcţionează bine şi oferă organismului beneficiile aşteptate.
 

„Turmericul este o pulbere care provine din rădăcina plantei Curcuma longa ce face parte din familia ghimbirului. Pulberea este aurie şi are gust şi aroma interesantă, apropiată de cea a unei portocale amestecată cu ghimbir. Suplimentele nutriţionale cu extract de turmeric ridică starea de spirit, elimină stresul şi anxietatea, protejează creierul împotriva îmbătrânirii şi ajută  în profilaxia şi tratamentul acelor boli degenerative care au ca factor comun inflamaţia. Întreg organismul este beneficiarul protecţiei aduse de curcumin atunci când acesta este biodisponibil. Doar o singură moleculă din natură se mai poate compara cu curcumina, anume EGCg (epigalocatechin galate-ul) venit din ceaiul verde proaspăt. Optim CURCUMA, Curcumin lipozomizat în lecitina şi acid stearic este suplimentul nutriţional în care absorbţia şi biodisponibilitatea curcuminului au fost ameliorate şi care ajută enorm la menţinerea funcţiilor cognitive şi bună functionabilitate a creierului odată cu avansul în etate”, explică cercet. dr. Horaţiu Albu, master în biologia moleculară.
 
Iată de ce acest compus remarcabil este „aur” nutriţional pentru creier, sănătatea mintală şi bunăstarea întregului organism.
 

Protejeaza creierul

 

Tulburările cognitive reduc capacitatea de învăţare şi memorare, conducând în final la dementă şi Alzheimer. Aceste tulburări sunt legate de niveluri mai scăzute ale factorului neurotrofic derivat din creier, iar curcumina poate creşte nivelul acestuia, ajutând la întârzierea sau chiar la inversarea unor afecţiuni cognitive.

 

„Curcumina protejează împotriva îmbătrânirii creierului, hrăneşte şi protejează ţesuturile acestuia într-o varietate de moduri. Este un antioxidant puternic care traversează uşor bariera hemato-encefalica pentru a proteja celulele creierului de acţiunea devastatoare adusă de radicalii liberi. Poate îmbunătăţi memoria şi concentrarea prin creşterea fluxului sangvin către creier şi de aceea este indicată să fie consumat zilnic. Optim CURCUMA, Curcumin lipozomizat în lecitina şi acid stearic, este suplimentul nutriţional cu absorbţie şi bio-disponibilitate ameliorata în mod uimitor şi care protejează creierul prevenindu-i îmbătrânirea cu numai o capsulă pe zi. Evident, se poate utiliza şi în toate celelalte cauze unde un curcumin înalt biodisponibil poate aduce beneficii si aici mă refer la patologiile ce evoluează cu inflamaţie”, afirma cercet. dr. Horaţiu Albu.

 

Un studiu a constatat că administrarea suplimentelor de curcumina îmbunătăţeşte fluxul sangvin cerebral la fel de eficient ca şi exerciţiile fizice efectuate. Un alt studiu a constatat că administrarea unei anumite doze zilnice de curcumina a îmbunătăţit semnificativ atenţia şi memoria de lucru la persoanele în vârstă.

 

Are efect anti-inflamator

 

Curcumina acţionează şi ca un puternic anti-inflamator. Studiile arată că dacă acesta ajunge în concentraţii optime în ţesuturi ea combate orice tip de inflamaţie, incluzând aici chiar şi pe cele din bolile acute precum boala inflamatorie intestinala, pancreatita, artrita şi uveita cronică anterioară.

 

„Optim CURCUMA, Curcumin lipozomizat în lecitina şi acid stearic, este un preparat eficient în combaterea inflamaţiei, indiferent de cauză şi localizare. Doza este de 2 capsule pe zi timp de 2 săptămâni, apoi 1 capsulă pe zi un timp mai îndelungat, dar de cel puţin 3 luni”, spune specialistul.
 
Inflamaţia cronică poate fi numită un ucigaş tăcut care contribuie la opt dintre primele zece cauze principale ale morţii. Inflamaţia cronică a creierului încetineşte producţia de energie în celulele acestuia, provocând o seamă intereaga de neplăceri ce pornesc cu unele mai puţin grave (astenia şi oboseala mintală), unele grave şi foarte grave (ex. anxietatea, depresia, nebulozitatea în gândire şi exprimare, tulburări sau chiar pierderea memoriei) şi încheind cu cele cataclismice pentru organism precum bolile neurologice grave cum ar fi accidentele vascular cerebral, maladia Alzheimer, etc.

 

Optim CURCUMA, Curcumin lipozomizat în lecitina şi acid stearic este realizat printr-un procedeu patentat care constă în lipozomarea curcuminei cu formarea unor particule lipidice mici în care curcumina este învelită în lecitine şi acid stearic şi care conduc la o creştere de 65 de ori a biodisponibilitatii curcuminului. Mai mult, aceste particule sunt singurele care pot transporta curcuminul la nivelul ţesuturilor cerebrale, putând depăşi bariera hemato-encefalica”, completează specialistul.

 

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

 

Curcumina s-a dovedit, de asemenea, că reduce colesterolul nociv, elimina acumularea plăcilor în artere şi previne coagularea sângelui. Cercetătorii încă îl studiază pentru beneficiile sale pentru sănătatea inimii.

 

Ajutor în artrita şi alte inflamaţii osteoarticulare

 

Curcumina este cunoscută ca având proprietăţi anti-artritice. Un studiu recent a fost efectuat pe un grup de 45 de persoane care sufereau de aceast fel de probleme. Cei care au introdus curcumina în regimul lor zilnic au experimentat o mare ameliorare a simptomatologiei artritice.

 

Efectele benefice ale curcuminei pot fi sesizate în urma untilizarii ei zilnice, la fel ca şi în cazul medicamentelor antiinflamatoare, dar fără a avea acţiunile secundare a acestora. Ca şi efecte benefice, mulţi consideră curcuminul că având o activitate antiinflamatorie cel puţin la fel de intensă cu diclofenacul, unul dintre cele mai utilizate antiinflamatorii în practică medicală.

 

Turmeric Curcuma

Share This: