Top
feminismul

Feminismul si ura catre barbati

Mă enervez de fiecare dată când aud pe cineva spunând că feminismul instigă la ură către bărbaţi. Pe lângă faptul că este total eronat, singurele femei care urăsc bărbaţii sunt cele îndopate de indoctrinări misoginiste si idei patriarhale.

 

Este misogin să crezi că:

  • bărbaţii nu pot fi fideli, aşa le este natura;
  • bărbaţii sunt violenţi, aşa le este natura;
  • dacă provoci un bărbat, este vina ta dacă te agresează, aşa sunt bărbaţii.

 

Sau variante mai subtile, cum ar fi:

  • bărbaţii au o gândire mult mai simplă decât cea a femeilor;
  • bărbaţii nu au răbdarea pe care o au femeile; etc.

 

Screen-shot-2015-01-07-at-12.42

 

Prin feminism am ajuns să observ cât de mult împinge “programarea” socială femeile şi bărbaţii să se poarte stupid. Aşa cum femeile sunt subliminal îndoctrinate să accepte un bărbat care înşală, se scobeşte în nas în public sau nu ştie să-şi spele o şosetă, aşa şi bărbaţii au ajuns să aibă aşteptări mici de la ei înşişi. Pentru că nivelul la care trebuie să se ridice este unul foarte mic.
Kurtmann
Femeile sunt educate şi încurajate să aibă constant grijă de alţii, să pună nevoile altora peste ale lor. Suntem crescute să avem un respect de sine mult mai mic decât al bărbaţilor. De-a lungul timpului, opţiunile femeilor au fost limitate. Odată ce am înţeles că avem cu adevărat puterea să ne ridicăm şi că merităm fix aceleaşi lucruri ca bărbaţii, s-a deschis o uşă către schimbare. În continuare, trecem prin această schimbare, încă ne luptăm pentru egalitate şi din păcate, în continuare, suntem pedepsite pentru faptul că ne apărăm drepturile.

 

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment