Top
femeia fantastica

Femeia Fantastica, ambasador onorific ONU

Femeia Fantastică (Wonder Woman) a fost desemnată de către ONU ambasadoare onorifică pentru emanciparea femeilor și a fetelor.

Reprezentanții ONU au declarat vineri, în cadrul ceremoniei ce a avut loc în New York  că super-eroina de benzi desenate este un simbol, fiind celebră pentru lupta sa pentru dreptate, pace și egalitate. Christina Gallach, subsecretar general ONU, a adăugat că speră ca alegerea unui personaj de benzi desenate și de film va fi pe placul tinerelor în cadrul campaniei privind emanciparea femeilor.

 

”Suntem foarte încântați că acest personaj ne va ajuta să ajungem la un public nou cu mesaje esențiale pentru emancipare și egalitate”, a precizat Gallach.

 

femeia fantastica

Sloganul campaniei ce se va derula timp de un an și care promovează egalitatea de gen — unul dintre noile obiective globale ale ONU pentru următorii 15 ani — este: ”Gândiți-vă la toate minunile pe care le putem face”.
StarShinerS
Actrița Lynda Carter, care a interpretat-o pe Wonder Woman în miniseria de televiziune produsă în anii ’70 a fost prezentă la eveniment şi a declarat că personajul demonstrează că femeile pot fi ”deștepte și frumoase și puternice și înțelepte și bune și curajoase”.

 

rs_1024x759-161021115018-1024.Lynda-Carter-Wonder-Woman.ms.102116

 

Decizia ONU a fost intens contestată — aproape 1.000 de persoane au semnat o petiție online prin care i s-a cerut secretarului general al ONU în exercițiu, Ban Ki-moon, să reconsidere alegerea făcută. Motivul invocat a fost că ”deși creatorii inițiali au dorit ca Wonder Woman să reprezinte o luptătoare puternică și independentă, cu un mesaj feminist”, personajul actual este ”o femeie albă, cu sâni mari, de proporții imposibile, îmbrăcată sumar, într-un costum strâmt și strălucitor”, se arată în petiție.

 

În timpul ceremoniei, câteva zeci de angajați ai ONU au afișat o pancartă pe care scria ”Femeile merită un ambasador real”.

 

femeia fantastica

 

ONU a recunoscut, luni, că decizia sa de a o numi ambasadoare onorifică pe Wonder Woman nu întrunește unanimitatea, dar și-a apărat hotărârea prin necesitatea de a se adresa tinerelor.
watchshop.ro%20

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment