Top

“Eram dependente una de cealaltă.”

Mai întâi ne-am dorit să ne mutăm pe lângă Cișmigiu, deasupra Expirat-ului. Ar fi însemnat mai puțini bani pe taxi, mai mulți bani de bere; mai puțin timp pe drum, mai mult pentru bere; seri în care să coborâm în pantaloni scurți și șlapi la bere. Ne distram grozav și reușeam să minimizăm timpii morți ai zilei, cum ar fi intervalele orare în care dormeam, în care mâncam, în care ne uitam la tv sau leneveam la calculator. NOUĂ! MAI MULT! TOT! Dar dimineața, durerea groaznică de cap ne făcea să uităm visele de pe bordura din fața clubului.

 

Apoi am sperat la un duplex la periferie, cu un foișor în curte, o piscină și șezlonguri de ratan. Îmi imaginam trandafiri și iasomie pe lângă gard, dar și un vișin și un cireș în spate. Ea și-ar fi dorit și un cățel retardat care să ne strice gazonul.

 

De curând am văzut un bloc nou, portocaliu, foarte aproape de job. Trandafirii erau în ghivece pe balcon, cireșele poate la început de vară în frigider, cățelul ar deveni o povară, cât despre ea… poate o să reușim să ne vedem o dată pe lună la un ceai.

 

Vise și planuri cât pentru o viață-ntreagă ne-au ținut treze în nopțile sufocante…  Eram dependente una de cuvintele celeilalte, de principiile ce stăteau drept fundament iubirii noastre. O iubire ce ne-a conturat frumos, ne-a făcut să uităm de egoism împărțind același hanorac pe plajă, aceeași lămâie când ne-a fost greață, aceeași ultimă țigară, precum și toate melodiile secrete.

 

E absolut fascinant cum de fiecare dată când treci printr-o perioadă dificilă, fix înainte să îți zdrobești capul de primul perete, persoana potrivită vine și te ia de mână, iar tu te bucuri ca un cretin de intervenția “divină” și uiți că erai pe marginea prăpastiei cu o secundă în urmă.

 

Astfel de persoane sunt capabile să umple spații enorme, și să aducă fericire nemăsurată… Însă agonia ce te va cuprinde când ele te vor părăsi va fi înzecit mai mare decât cea ce v-a sudat. Nu ne rămâne decât să fim recunoscători pentru tot ceea ce-am trăit, pentru persoanele fascinante pe care le-am cunoscut, chiar și pentru situațiile dificile peste care am trecut mai puternici, mai maturi, forțându-ne de fiecare dată limitele.

 

#eroinaletters

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment