Top
shiatsu

Durerea te ţine treaz până târziu în noapte? Încearcă Shiatsu

 

A dormi liniştit noaptea poate părea un vis imposibil de atins pentru cei cu durere cronică. Mai mult decât atât, situaţia tinde să se agraveze în timp, rezultând într-un circuit de durere fără sfârşit și insomnie. Durerea cauzează privarea de somn, care, la rândul ei slăbeşte mecanismele naturale de control asupra durerii – ceea ce duce la mai multă durere şi mai multă insomnie.
Vegis
Shiatsu este o tehnică de masaj veche, de mai bine de un secol, în care practicantul stimulează punctele de presopunctură ale pacientului pentru a calma durerea şi stresul. Se crede despre această tehnică că funcţionează pentru a echilibra şi pentru a elibera fluxul de chi, sau „forţa de viaţă”, energia organismului.

 

Shiatsu

 

„În timpul shiatsu auto-administrat tot ce trebuie să faceţi este să efectuaţi tehnicile pe propria persoană”, spune Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul Tummo Reiki.

 

Ce spun cercetătorii

 

Din moment ce utilizarea medicamentelor nu este recomandată pe termen lung, cercetătorii de la Universitatea din Alberta au explorat terapii alternative pentru a ajuta persoanele cu dureri cronice să obţină un somn mai bun. Descoperirile lor au arătat că tehnicile shiatsu auto-administrate – o formă japoneză de masaj similară cu presopunctura care poate ajută oamenii cu dureri să adormă mai repede şi să doarmă o perioada mai lungă de timp.

shiatsu

 

Pentru acest studiu, nouă persoane care suferă de durere cronică au fost instruite în tehnici de mână shiatsu pentru a le efectua chiar înainte de culcare. La follow-up-ul de două şi opt săptămâni, participanţii au raportat că au adormit mult mai repede şi au dormit mai mult, de asemenea. De fapt, mulţi participanţi au spus că le-a fost greu să nu adoarmă în timpul shiatsu şi de obicei au adormit înainte să îşi fi terminat tratamentul.

 

Cercetătorii au observat că atenţia mentală puternică necesară pentru Shiatsu poate fi suficientă de una singură pentru a ajuta oamenii să adoarmă mai repede – pur şi simplu nu există nici un spaţiu mental lăsat liber pentru gânduri negative (de multe ori, acestea reprezintă o parte din insomnie).

shiatsu-820x550

 

„Shiatsu este o terapie fizică, care sprijină și întărește capacitatea naturală a organismului de a se vindeca și de a se echiliba. Acesta funcționează asupra întreagii persoane - nu doar din punct de vedere fizic, dar, de asemenea, privind aspectele psihologice, emoționale și spirituale ale ființei. Una din barierele în încercarea de a adormi pentru persoanele care suferă de dureri este că aceştia îşi fac griji cu privire la ceea ce se va întâmpla şi în timp ce se gândesc la toate aceste lucruri negative, le este ocupată atenţia”, afirmă Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul Tummo Reiki.


Vegis
Din cauza eşantionului mic al studiului, cercetătorii nu sunt capabili să tragă concluzii exacte încă, dar rezultatele sunt foarte promiţătoare şi au pus bazele urmatoarelelor cercetări.

 

„Pentru pacienţii care suferă de dureri cronice de spate şi alte tulburări musculo-scheletice, singurul lucru care contează este să găsească ceva care să îşi facă efectul. Shiatsu are mai multe stiluri, abordări filozofice și baze teoretice care sunt în continuă evoluare. Unele se concentrează pe presopunctură, în timp ce altele pun accent pe întreg corpul, având efect de-a lungul căilor de energie”, completează Bogdan Begligiu.

 

shiatsu-14

 

 

Privarea de somn nu slăbeşte doar pragul de durere al unei persoane, dar îi afectează de asemenea şi sănătatea. Oamenii privaţi de somn sunt predispuși la obezitate, diabet, boli cardiovasculare şi chiar la accidente în trafic.
bottegaverde.ro
Ședințele de Shiatsu la Cabinetul Tummo Reiki, efectuate de terapeuții ce au la activ cursuri de Reiki, Shiatsu, masaj desfășurate în Ungaria cu călugări tibetani, au prețul de 75 lei sau 500 lei pachetul promo de 10 ședințe.

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment