Top
teapa mobila comanda designmob

DesignMob – mobila la comanda, o teapa sub ochii Politiei

UPDATE: In urma mobilizarii online si a preluarii povestii noastre de catre posturile de televiziune, o mare parte dintre pagubiti si-au recuperat banii. Multumim tuturor celor care s-au implicat si speram ca astfel de afaceri oneroase sa nu mai existe. Chiar daca au fost presiuni si amenintari, articolul ramane pe Eroina.ro. Adevarul trebuie sa fie stiut de oameni.

 

Zeci de bucuresteni sunt tepuiti pe Facebook si Olx de catre Designmob, o firma fantoma care pretinde ca realizeaza mobila la comanda. O teapa de zeci de mii de euro la care autoritatile asista placide.

 

Iata mecanismul prin care DesignMob fura banii a zeci de familii.

 

In spatele paginii de Facebook DesignMob-mobila la comanda si a mai multor anunturi de prestari servicii pe Olx se ascund Daniel Palaghiu, un fost puscarias, condamnat la 5 ani cu executare pentru talharie si eliberat conditionat cu doi ani inainte de ispasirea completa a pedepsei si sotia acestuia, Alina Palaghiu, totodata si administratorul firmei cu care tepuiesc oameni in cautare de mobilier realizat la comanda.

 

Potentialii clienti ce ii contacteaza pentru a solicita o oferta sunt intampinati cu o atitudine profesioniata, proactiva si, cel mai important, cu preturi competitive. Odata ce castiga increderea oamenilor, “agentul de vanzari” in persoana lui Daniel Palaghiu se deplaseaza la domiciliul acestora si se apuca de proiectat si compartimentat mobilierul impreuna cu clientii.

 

teapa mobila comanda designmob

 

Pe Olx isi schimba userul si contul foarte des, dar pozele raman aceleasi. De exemplu, lunile trecute, utilizatorul “Andrei” era “Dan”. Cert e ca isi actualizeaza regulat anunturile si continua sa pagubeasca oameni si in ziua de azi.

 

 

teapa mobila comanda designmob

 

DANIEL PALAGHIU, un talhar recidivist

 

Am cazut si eu in aceasta capcana si l-am primit pe Palaghiu in casa, interesata de realizarea mai multor obiecte de mobilier la un pret cat mai avantajos.

 

Dupa doar cateva zile, a revenit impreuna cu “tehnicianul”, un pusti dubios care nu scotea doua cuvinte, pentru a face masuratorile finale si, fireste, sa incaseze avansul. Si aici a aparut oferta imbatabila. Ne-au oferit un discount suplimentar de 10% pentru agrearea unui termen de livrare de 40 de zile, in loc de 14 zile cum am fost anuntati initial.

 

 

Avansul de 50% din valoarea totala a comenzii l-am putut plati doar cash, pentru ca Palaghiu a venit direct cu factura taiata, completata, stampilata. In cazul nostru, chiar ne-a escortat pana la cel mai apropiat bancomat, usor iritat de faptul ca am insistat sa-i transferam prin ordin de plata avansul de 1000 de euro.

 

Odata ce s-a vazut cu banii in buzunar, toata promptitudinea, serviabilitatea si profesionalismul, au disparut ca prin minune. Si a inceput sirul nesfarsit de minciuni si amanari.

 

teapa mobila comanda designmob

Masina cu care Daniel Palaghiu se deplaseaza la domiciliul victimelor inselatoriei sale

 

Designmob – mobila la comanda, o teapa cu repetitie

 

Redau mai jos calendarul dupa care a decurs la noi teapa DesignMob, urmand un traseul identic si la alte zeci de familii ce le-au contractat serviciile. Ca un spoiler, daca nu aveti chef sa urmariti toate datele si detaliile, eram gravida in 6 luni cand le-am dat avansul pentru o mobila de bucatarie si dressing, iar astazi fetita implineste 6 luni si nici vorba de livrare sau returnarea avansului.

 

Cine? ANPC? Politia? Stati sa vedeti cum se intinde caracatita tepelor sub nasul si cu complicitatea autoritatilor.

 

26 aprilie 2017 – Palaghiu vine la noi acasa pentru masuratori si se recomanda drept agent de vanzari al firmei DesignMob. Ne-a aratat tot felul de proiecte realizate de ei, ce pareau mai mult poze salvate de pe internet, privind retrospectiv. Batem palma pentru realizarea unui mobilier de bucatarie, a unui dressing, un pat si un mobilier de baie. Ramane sa ne trimita estimarea de pret si sa stabilim o data pentru plata avansului si semnarea contractului.

 

Au urmat apoi o serie de amanari de tipul “a fost domnisoara de la ofertare libera”, “am fost plecat din oras”, “ajung diseara la calculator”, “am fost foarte ocupat, rezolv diseara”, ba chiar ne-a trimis “din greseala” oferta altei persoane.

 

teapa mobila comanda designmob

teapa mobila comanda designmobteapa mobila comanda designmob

7 mai 2017 – primim intr-un final oferta pe mail

teapa mobila comanda designmob

 

11 mai 2017 – a doua intalnire cu Daniel Palaghiu. Este ziua in care am semnat contractul si am platit avansul. (#ceamaiproastazi)

 

Am platit cash, ca doar taiase deja factura si ne bagase deja in calcul un discount de 5% pentru plata in numerar a avansului. Ne-a insotit pana la un bancomat unde i-am pus in brate frumusica suma de 3948 lei. Urma sa ne vedem “zilele urmatoare”, dupa ce ne vor trimite schitele 3D, sa stabilim codurile de culoare ale fronturilor si detalii de tipul manere, feronerie bla bla. Termen de livrare: 40 de zile. Avand in vedere ca urma sa nasc pe la mijlocul lunii iulie si voiam sa ne mutam inainte de fericitul eveniment, am insistat foarte mult ca livrarea sa se faca in intervalul de timp stabilit. “Pana la inceputul lui iulie, siguuuur e mobila montata.”, ne-a asigurat Daniel Palaghiu. Aveam in mana un contract si o factura si nimic nu-mi dadea de banuit ca e simpla maculatura. Si ca practic, ca asta e tot ce o sa mai am vreodata in mana din toata afacerea asta.

 

teapa mobila comanda designmob

 

Pun si contractul pentru amatorii de detalii picante. Scroll repede peste daca vreti sa ajungeti mai repede la reactia autoritatilor.

 

teapa mobila comanda designmob

teapa mobila comanda designmob

Din diverse motive, schitele 3D au intaziat sa soseasca.

teapa mobila comanda designmob

 

31 mai 2017 – Ne intalnim dupa numeroase insistente din nou cu Daniel Palaghiu pentru a ne alege culorile si accesoriile mobilierului. Conform contractului, de-abia de aici incolo se calculeaza termenul de 40 de zile pana la livrare. Fie. Tot urma sa avem mobila gata pana la 10 iulie.

 

Fara alte comentarii, urmeaza mailurile cu “firma” DesignMob.

 

27 iunie 2017

teapa mobila comanda designmob

1 august 2017

 

teapa mobila comanda designmob

 

 

16 august 2017

 

teapa mobila comanda designmob

 

A trecut 1 septembrie, a trecut chiar si 15 septembrie. Asta e momentul cand ne-am trezit si am realizat ca nu o sa mai vedem nimic de la escrocii astia. Luam drumul politiei. La sectia de care apartinem, un pustiulica imbracat in uniforma de politist, proaspat iesit de pe bancile scolii, ne spune ca el nu vede niciun fel de inselatorie in toata povestea asta si mai bine ne luam un avocat si o rezolvam in civil. Sa depunem plangere daca vrem, dar nu o sa se rezolve nimic. Plecam de acolo cu coada intre picioare si cu vena pulsand la tampla. E greu de descris in cuvinte frustrarea pe care am simtit-o in momentele alea. Ne indreptam catre Protectia Consumatorului.

 

4 octombrie 2017 – depunem sesizarea nr 28096/4.10.2017 la ANPC

 

4 noiembrie 2017 – expira termenul legal de 30 de zile in care ANPC-ul trebuia sa solutioneze reclamatia. Nicio veste. In schimb vine un mail de la insusi Administratorul firmei, Alina Palaghiu, sotia si complicele recidivistului. Ne-au atasat o treaba din care intelegem ca e “foarte probabil” ca firma sa intre in insolventa. Si ne roaga respectuos sa-i mai pasuim inca un timp. Macar si-au cerut scuze in mod sincer pentru deranjul pricinuit…

 

teapa mobila comanda designmob

 

teapa mobila comanda designmob

 

 

19 noiembrie 2017 – expira si termenul de 45 de zile, extinderea in caz de forta majora a intervalului legal in care ANPC e obligat sa solutioneze reclamatia. Urmeaza nenumarate apeluri in call center si mailuri peste mailuri pana cand…

 

La aproape TREI LUNI de la depunerea sesizarii, undeva la mijlocul lui decembrie, comisarul ANPC Mirel Mihaita BENGHE ne suna sa ne intrebe de sanatate. “Ia ziceti, v-a mai cautat ala?”. Ne-a informat sec faptul ca el i-a facut invitatie lui Daniel Palaghiu si ca nu poate decat sa-i dea amenda 10.000 lei. A ramas ca ne mai auzim dupa ce vorbeste si cu inculpatul. Inainte de sarabatori, comisarul mai da un telefon sa ne spuna suprins: “Nu ma asteptam, a venit omul pe aici pe la mine. A zis ca o rezolva. Dar nu poate sa va dea toti banii odata. Va da o parte acum si restul pe 7 ianuarie.” I-am cerut sa ne dea asta in scris. Ne-a dat. Uitati hal de raspuns “oficial”!

 

 

teapa mobila comanda designmob

 

Cum ianuarie se apropie de final si nu e nicio speranta de recuperare a prejudiciului la orizont, am inceput sa facem investigatii pe cont propriu, in locul functionarilor statului, care joaca Solitaire pe banii nostri. Asa am aflat ca exista un grup de whatsapp si o pagina de Facebook pe care s-au adunat mai multi pagubiti de Palaghiu si ca a aplicat aceeasi schema descrisa mai sus cu fiecare in parte. Am pus cu totii cap la cap informatiile pe care le avem si am ajuns la urmatoarele concluzii:

  • astia dau tepe din 2015 incoace si cu toate plangerile depuse la anpc, politie, parchet, cu avocati si tot tacamul, sunt inca alive and kicking (anunturi actualizate chiar azi pe Olx)
  • pe site-ul ANAF apare ca din 2016 firma e inactiva —– Inactiv conform deciziei nr.10034711 / 23-SEP-16, ceea ce inseamna ca facturi, contracte, tot ceea ce am primit, nu sunt decat niste FALSURI
  • Daniel Palaghiu are numeroase dosare penale si a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru talharie
  • complice ii este sotia lui, Alina Noemi Palaghiu, administratorul firmei fantoma Noe’s Food

 

DOSARELE PENALE ALE LUI DANIEL PALAGHIU

 

Obiect Dosar Data inregistrarii
pretentii 561/833/2008 02.06.2008
somaţie de plată 57/833/2009 15.01.2009
abuz incredere 2073/255/2010 09.08.2010
somaţie de plată 11333/271/2011 16.06.2011
somaţie de plată 184/833/2012 02.02.2012
talharie 952/255/2012 27.04.2012
inselaciune, evaziune fiscala 7758/111/2012 09.08.2012
liberarea condiţionată 1649/296/2015 11.03.2015
încuviinţare executare silită 640/833/2016 21.04.2016

 

 

Asadar, cat de greu ii e Politiei sa puna cap la cap toate plangerile inregistrate pe numele lui Daniel Palaghiu si sa-l bage la INCHISOARE, acolo unde ii e locul? Cati oameni trebuie sa mai treaca prin mizeria asta pana cand autoritatile sa inceapa sa-si faca treaba? Pana una alta, eu i-am pus pe net cu nume si prenume, in ideea ca poate viitoarele lor victime vor da un search pe Google inante sa-i incredinteze sume considerabile de bani pentru mobila mult-visata.

 

 

Share This:

Eroina
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.