Top

Cum să faci plastilină naturală pentru cei mici

De ce să cumpărăm din comerț plastilină plină de chimicale, când ne putem proteja micuții cu o plastilină făcută în casă? Fără riscuri în cazul în care este înghițită, fără prea multă bătaie de cap sau bani cheltuiți. Dacă picii o pierd sau își doresc o culoare nouă, dăm fuga la bucătărie și o facem chiar împreună cu ei. Va fi cu siguranță o experiență distractivă!

 

DIY-Play-Dough-marble-blue-via-@poorandpretty

 

Rețeta este foarte simplă și rapidă. Poți face plastilina de casă în orice culoare sau model vrei, totul ține de imaginație.

 

DIY-Play-Dough-trio-via-@poorandpretty

 

 

O să ai nevoie de o cană de făină, jumătate de cană de apă, jumătate de cană de sare și colorant alimentar.

 

DIY-Play-Dough-ingredients-via-@poorandpretty

 

Primul pas este să amestecăm făina, sarea și apa, până se formează o cocă. Dacă este prea lipicioasă, mai adăugăm făină, dacă este prea nisipoasă, mai adăugăm apă.

 

DIY-Play-Dough-kneaded-via-@poorandpretty

 

Acum, împărțim coca în trei bucăți egale și adăugăm colorantul alimentar. O frământăm până culoarea devine uniformă. Dacă vrei să aibă un aspect de marmură, oprește-te din frământat înainte să se omogenizeze culoarea.

 

DIY-Play-Dough-rolled-via-@poorandpretty DIY-Play-Dough-food-coloring-via-@poorandpretty DIY-Play-Dough-lime-green-via-@poorandpretty

 

 

Dacă păstrezi plastilina în borcănele închise bine, după ce picii au terminat joaca, aceasta poate rezista până la câteva săptămâni.

 

DIY-Play-Dough-in-storage-via-@poorandpretty

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment