Top

Cum să faci cea mai bună pâine cu usturoi *VIDEO*

 

Știu că nimeni nu face pâine de casă cum face bunica, dar astăzi îți propun o rețetă simplă și ușoară cu o mică surpriză: usturoi.

 

Ingrediente pentru cocă:

  • 2 1/2 căni de făină
  • 2 1/4 lingurițe de drojdie uscată
  • 1 1/4 cană de lapte călduț
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • o căpățână de usturoi
  • 4 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • 1/3 cană de parmezan ras
  • 1/2 cană de unt moale
  • 1/2 cană de mozarella rasă

 

Acum, într-un castron, amestecăm laptele călduț, drojdia și zahărul până când compoziția devine spumoasă. Adăugăm treptat făina amestecată cu sarea. Frământăm, frământăm, frământăm până ne iese o bilă pufoasă. Acoperim cu un prosop și o lăsăm să crească vreo oră, așa.

Cât se face coca mare, ne apucăm de umplutura-minune. Amestecăm toate ingredientele, mai puțin mozarella. Le lăsăm și pe ele în pace un pic și ne ducem sa preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

A trecut o oră? Dacă da, hai să aruncăm un ochi la cocă, să vedem cât a crescut. E pufoasă și aproape iese din castron? La mine, da! O scoatem pe o suprafață pe care am presărat făină și o întindem cât să formăm un dreptunghi. Întindem umplutura pe ea și avem grijă să lăsăm spațiu cam de-un deget la margine – să nu ne curgă. Mai punem un strat de mozarella, apoi apucăm de-o margine și o rulăm. O tăiem în jumătate, pe lung. Acum împletim, cât ne pricepem la împletit, și avem grijă să menținem partea cu umplutura în sus.

Căutăm o tavă, o ungem cu puțin ulei și punem frumusețea de pâine în ea. Mai acoperim o dată cu prosopul și o mai lăsăm vreo 45 de minute la crescut. Pâinea mea aproape că iese din tavă! O ung repede cu ulei de măsline și o bag în cuptor. O las cam… 30-35 de minute.

Mie mi-a ieșit o pâine de toată frumusețea. Și de gust… nu mai zic. Te las pe tine să afli.

Ție cum ți-a iesit? Postează pe Facebook, Instagram sau Twitter poza cu rezultatul tău sau alte idei culinare pe care vrei să le împărtășești cu noi. Nu uita să folosești hashtag-ul #eroinacooking

Spor la treabă!

via Tastemade

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment