Top

Cornel, românul de la Oxford a cărui viață ar trebui transformată în film

Dacă viața lui Cornel Hrisca-Munn nu va fi transformată într-un film, atunci Hollywood-ul nu știe ce pierde.

 

OKIAN.ro

 

Cornel s-a născut în Suceava, într-o zi de decembrie a anului 1991 iar mama sa a fost îngrozită când l-a văzut pentru prima oară. Cu un picior deformat grav și fără mâini, micuțul a fost condamnat la moarte de către doctori. Fără certificat de naștere eliberat, a fost dus la un orfelinat, la 20 de km depărtare de locul în care s-a născut. Aruncat într-o cameră cu mai mulți bebeluși cu malformații severe, fără mâncare sau lumină, a fost lăsat să moară printre celelelte suflete abandonate. Dar Cornel a luptat să trăiască și cumva a fost găsit de îngerul său păzitor, Doreen Munn.

 

cornel110

 

 

Doreen, o britanică venită prin voluntariat în România, lucra la un proiect de ajutorare al orfelinatelor, când a dat peste Cornel. A observat că micuțul este în viață, dar are nevoie urgentă de îngrijiri medicale, așa că a luat decizia de a-i oferi o șansă. Ea și soțul ei, Ken Munn, au fost atât de impresionați de povestea băiețelului și de puterea lui de a lupta încât l-au adoptat și i-au oferit un cămin iubitor și o familie.

 

cornel1

 

 

Eram în Rădăuți, duceam ajutoare la un orfelinat și acolo am văzut un bebeluș foarte mic care avea cea mai angelică fățucă pe care am văzut-o vreodată. Doctorii de acolo mi-au spus că nu va supraviețui dar m-am oferit să-l duc în Anglia pentru tratament.

 

cornell-hrisca-mun_1759523b

 

Am dat de mama copilului și ne-am interesat dacă îl putem adopta. Avea foarte multe operații de făcut și nu puteam să-mi dau eu acordul pentru ele, nefiind, legal, mama sa. Mama lui naturală a acceptat să îl adoptăm, pentru că ea nu-i putea oferi un viitor, fiind foarte săracă. Din păcate, serviciile sociale au fost împotriva adopției pentru că, atât eu, cât și soțul meu, aveam peste 50 de ani și încă 4 copii. Dar, într-un final, am reușit să câștigăm custodia, în baza handicapului bebelușului, și în 1994, Cornel a fost, legal, copilul nostru.

 

Doctorii britanici au fost șocați de starea copilului și au luat decizia dură de a-i amputa piciorul deformat, pentru a-i salva viața. După mai multe operații, Cornel a crescut ca un copil normal și s-a adaptat foarte repede noii vieți. La vârsta de 6 ani a concurat într-o cursă de ciclism și a înotat 1000 de metri în 45 de minute, pentru a dona banii câștigați unei fundații care se ocupă de copiii cu dizabilități din România.

 

cornel13

 

La 14 ani s-a înscris într-o competiție de cântat la tobe și a învins cei 400 de concurenți, apoi și-a înființat propria trupă, The City Walls. Cornel a vizitat România de mai multe ori și a înființat Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust pentru copiii defavorizați.

 

web_450_cornel_quo

 

Cornel a fost student la Oxford, face parte dintr-o orchestră de jazz și are un canal de Youtube unde arată lumii întregi că a avea un handicap nu este o piedică în a face orice îți dorești.

 

 

Iubesc comunitatea de la Oxford, m-am înscris în orchestra de jazz, unde sunt toboșar. Am fost șocat de volumul de muncă și de standardele înalte de aici, dar am luptat. Nu pot exprima în cuvinte cât de norocos mă simt pentru șansa care mi-a fost dată și pentru faptul că sunt aici, printre atâtea minți uimitoare și atâția oameni interesanți.

 

 

photo

Cornel Hrisca-Munn (18), who was born without his lower arms and adopted from an orphanage in Romania in 1992 has been accepted into Kebel College, Oxford to study his favourite subjects - philosophy and theology. Credit: newsteam.co.uk 1/2/2007.

 

Nu am lăsat niciodată defectele fizice să mă împiedice. Întotdeauna găsesc soluții să fac ce alții cred că nu pot. Sunt un luptător.

 

1 maxresdefault

 

 

Părinții săi adoptivi încă se gândesc cu groază la ce s-ar fi întâmplat dacă nu l-ar fi găsit pe Cornel și nu i-ar fi dat șansa pe care părinții naturali i-au refuzat-o.

Suntem în continuare uimiți și extrem de mândri de fiul nostru, Cornel, și cu siguranță nu ne putem asuma niciun merit. Noi nu suntem o familie academică, tot ce i-am oferit a fost un mediu plin de iubire și susținere. Dar am știut că are ceva special de când l-am văzut prima oară.

 

article-1241641-07CBD171000005DC-248_468x667 05fe74fa-682_1434076a cornell-hrisca-mun_1759512b

 

Cornel are și un blog, unde povestește prin ce a trecut pentru a ajunge aici și încurajează și alți oameni în situații similare să-și urmeze visul.

 

fly-go.ro

 

Mă numesc Cornel și sunt toboșar. Cânt la tobe. Cânt la chitară. Nu am mâini și am un picior amputat.

 

 

 

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment