Top

Ceva extraordinar se întâmplă în lume și nimeni nu observă

Noi încă nu am observat că se întâmplă ceva extraordinar.

 

Acum câteva luni, am decis să mă eliberez de o lume, o societate care îmi standardiza orice mișcare. Am rupt lanțurile fricii care mă țineau încuiată în sistem. De atunci, văd lumea în cu totul altă perspectivă: cea în care totul trece printr-o schimbare drastică dar nimeni nu observă.

 

 

 

 

 

1. Nimeni nu mai acceptă modelul tipic de angajare al companiilor.

 

Ne atingem limitele. Oamenii care lucrează pentru companii își urăsc jobul. Lipsa unui scop clar ne bate la ușă mai agresiv ca niciodată. Din ce în ce mai mulți oameni vor să iasă din sistem, să o ia de la capăt. Părăsim confortul rolului de angajat și riscăm antreprenoriatul, realizăm că un job pe care îl urâm ne duce în depresii crunte, observăm că suprasolicitarea și munca pentru afacerea altcuiva ne împing la epuizare.

 

 

 

[eltd_blockquote text=”Nu deveni și tu lacom.” title_tag=”h5″ width=””]

 

 

 

2. Sistemul antreprenorial se schimbă.

 

În ultimii ani, odată cu explozia companiilor startup, mii de antreprenori și-au transformat garajele în birouri, rulotele în cafenele mobile și hobby-urile în afaceri, aducându-și ideile de mii de euro la viață. Vortexul antreprenoriatului presupune – în cazul în care în toți anii de muncă nu ai strâns la pușculiță sume considerabile – căutarea unui investitor. Dar ce faci după ce ai găsit un investitor? Te întorci la a fi un angajat? Ai adus pe lume visul tău și brusc, totul se rezumă din nou la bani?

 

 

 

 

Din păcate, rezultatele financiare devin scopul principal al afacerii tale. Din această cauză idei excelente ajung să se prăbușească din nou într-un sistem lacom, axat numai pe bani.

Soluția pentru a dărâma monstrul care înghite 24/7 bani este să ții cu dinții de ideea ta, de visul tău, să înveți să fii cumpătat, responsabil și să accepți faptul că pentru a ajunge la un echilibru, pașii mici și răbdarea sunt cheia. Nu deveni și tu lacom.

 

 

 

[eltd_blockquote text=”Nu e absurd că noi, 7 miliarde de oameni pe aceeași planetă, ne îndepărtăm din ce în ce mai mult unii de alții?” title_tag=”h5″ width=””]

 

 

 

 

3. Ascensiunea colaborărilor.

 

Oamenii au început să înțeleagă avantajele lucrului în echipă și mentalitatea “fiecare pentru el” începe să moară. Așa că oprește-te, fă un pas înapoi și gândește-te. Nu e absurd că noi, 7 miliarde de oameni pe aceeași planetă, ne îndepărtăm din ce în ce mai mult unii de alții? Ce rost are să trăiești singur, pentru tine, când viața e mult mai frumoasă într-o comunitate? Schimb de idei, concepte noi, experiențe de viață care mai de care, resurse, informație, emoție, iubire.

 

 

 

 

 

Din fericire, lucrurile se schimbă în bine. Colaborări, concepte economice și afaceri de suflet sunt implementate din ce în ce mai des. Am început să fim mai solidari, să împărțim ce e al nostru, să-i ajutăm pe cei nevoiași. Campanii peste campanii, pentru copii, pentru animale, pentru bătrâni, strângeri de fonduri pentru bolnavi, vieți salvate prin donații, case construite de comunități pentru cei rămași pe drumuri.

E un sentiment superb să văd asta.

 

 

 

[eltd_blockquote text=”Ne educăm singuri. Și sistemul care ne controlează moare.” title_tag=”h5″ width=””]

 

 

 

 

4. În sfârșit folosim internetul la potențial maxim.

 

Internetul este o unealtă incredibilă și, în sfârșit, după 25 de ani de la apariție, îi înțelegem cu adevărat puterea. Odată cu internetul, lumea s-a deschis, au căzut bariere, am devenit o mare comunitate, un singur creier.

Internetul a dărâmat, în primul rând, controlul maselor. Ușor, ușor vedem minciunile din spatele presei, care nu mai este stăpânul suprem al informației, filtrăm totul mult mai ușor, nu mai suntem cine vor ei să fim. Ne conectăm cu cine vrem noi, explorăm ce vrem noi, ne educăm singuri. Și sistemul care ne controlează moare.

 

 

 

 

 

5. Dispare consumerismul exagerat.

 

Dintotdeauna am fost manipulați să consumăm cât mai mult, cu fiecare produs apărut – cea mai nouă mașină, cel mai nou telefon, ultimele haine, ultimii pantofi și multe altele.

Pășim împotriva mulțimii și oamenii încep să înțeleagă că asta înseamnă individualitate și originalitate. Slow life, slow food, slow business încep să devină pașii care ne ghidează către libertatea de alegere și ieșirea dintr-un sistem axat pe produs, nu pe consumator.

Începe să scadă procentul oamenilor care folosesc mașini, care cheltuiesc mai mult decât au. Termenul de Second Hand nu mai este ceva de care să fugi ci noua metodă de reciclare a bunurilor. Cumpărăm haine SH, mașini SH și alte bunuri SH mai mult ca niciodată. Am învățat că nu mai avem nevoie de ce ne spun EI că avem nevoie și acest stil de viață dă oamenilor o putere imensă cu care pot doborî orice companie care nu are flexibilitatea de a se adapta acestor termeni.

 

760x400

 

 

6. Mâncăm organic și sănătos.

 

Obișnuiam să acceptăm orice produs. Dacă avea gust bun, nu conta din ce chimicale era făcut, nu conta că fast food-ul era plastic, nici nu citeam lista lungă de ingrediente de pe spate. Eram atât de dezinformați încât nici nu am observat când companiile au început să ne otrăvească.

Încet, dar sigur, oamenii au început să se trezească, să promoveze o alimentație sănătoasă, să îi intereseze mai mult ce mănâncă. Ținând cont că producția de mâncare este fundamentală societății în care trăim, dacă ne schimbăm obiceiurile și ne îndreptăm din ce în ce mai mult către un stil de viață natural și sănătos, corporațiile vor fi obligate să răspundă ca atare și să se adapteze unei noi piețe. Informația este putere și cu cât suntem mai educați și mai informați, vom fi cu atât mai greu de mințit și de controlat.

Agricultorii mici redevin relevanți, oamenii au început să crească plante și semințe chiar și în apartamente iar lucrurile acestea care par mici, de fapt, redefinesc întreaga economie.

 

 

 

 

 

 

7. Trezirea spiritualității.

 

Câți prieteni ai care practică yoga? Sau mediație? Acum, gândește-te, cu 10 ani în urmă, ai auzit de așa ceva în jurul tău?

Spiritualitatea, pentru foarte mult timp, era asociată unor grupuri mici de oameni, îndepărtați de stilul nostru de viață. Din fericire, și asta se schimbă. Am ajuns la limitele rațiunii și ne-am dat seama că, doar prin mintea noastră conștientă, nu putem înțelege în întregime lumea. Știm că există mai mult de atât și vrem să aflăm. Vrem să înțelegem cum funcționăm, unde ne ducem după moarte, ce este energia, ce este fizica cuantică, cum ne folosim de puterea gândului, ce este coincidența, ce este sincronicitatea, ce este meditația, cum ne vindecăm prin puterea minții, cum terapiile alternative ne scapă de industria farmaceutică.

 

 

 

 

 

 

8. Observăm sistemul educațional defect.

 

Cine a creat acest sistem? De ce îl perpetuăm? De ce aleg alții ce învățăm? De ce trebuie să urmăm regulile? De ce trebuie să ascultăm în tăcere? De ce trebuie să purtăm uniforme?

Am dezvoltat un sistem care perpetuează și clonează oi lipsite de libertate.

Din fericire, din ce în ce mai mulți oameni au început să realizeze că sistemul educațional este învechit și doar o altă unealtă de control a maselor. Copiii sunt duși la școli din țări care au înțeles importanța educației libere, tinerii pleacă la facultăți străine de frica unui sistem învechit care încă se practică în școlile noastre.

 

 

Ne trezim.

Trăim.

Știm.

 

Medium

Share This: