Top

Cele mai misterioase 7 minuni ale lumii

  1. De la întâlniri paranormale sau ceremonii de sacrificare şi până la temple masonice care ascund comori în subteran, cele mai misterioase 7 minuni ale lumii au fascinat până şi minţile luminate ale ştiinţei.

 

7. Insula Paștelui

 

Capetele de pe Insula Paștelui au fost, pentru foarte mult timp, un mister al lumii. Târziu s-a aflat că, de fapt, sub pământ se ascunde și corpul statuilor. Sigur, specialiștii au descoperit cum au fost construite cele peste 500 de statui moai, dar felul în care au fost transportate în locurile exacte în care se află, încă pune un semn de întrebare.

 

Chiar dacă, probabil, nu a fost o intervenție extraterestră, cum susține Erich von Daniken în Chariots of the Gods, întrebările care zădărnicesc oamenii de știință rămân fără răspuns. Cu ce au transportat nativii statuile de piatră? Dacă nu există și nici nu au existat vreodată copaci pe insulă, cum au adus materialele pentru a muta kilometri întregi asemenea greutăți?

 

Foarte puțini oameni știu că atunci când au fost descoperite, statuile nu erau verticale, ci erau așezate pe o parte ca și cum ar fi fost aruncate. Teoriile sunt nenumărate, iar cele mai răspândite sunt: Au fost aruncate de la o înălțime considerabilă (ex: navă extraterestră); un ritual al nativilor pentru mulțumirea zeilor; o așezare matematică pentru sincronizarea cu o aliniere cosmică.

 

 

55437 234519_ThorHeyerdahl

Mandatory Credit: Photo by Robert Harding/REX Shutterstock (4143206a).. Moai sculptures in various stages of completion at Rano Raraku, the quarry site for all moai on Easter Island, Rapa Nui National Park, UNESCO World Heritage Site, Easter Island (Isla de Pascua), Chile.. VARIOUS.. ..

990fecf9d6869737c8ee06bd3c4f3a68

 

 

6. Insula Oak, Nova Scoția

 

În anul 1795, Donald McGinnis și un grup de prieteni au descoperit o depresiune circulară cu un scripete atârnat deasupra ei. Grupul a decis să sape, în speranța că vor descoperi comori.  Nu se știe dacă au găsit ceva de valoare sau nu, cert este că nici ei, nici miile de aventurieri care au săpat pe insula Oak nu au aflat, mulți găsindu-și sfârșitul.

 

De ce nu a reușit nimeni să sape în misterioasa depresiune? În rimul rând, în 1802, s-a atins cel mai adânc nivel de săpături – 27 de metri – și au fost descoperite două lucruri: o inscripție pe care se citea “6 metri mai jos sunt îngropate 2 milioane de monede ” și faptul că orice ar fi fost acolo, era protejat de uși capcană care se deschideau și lăsau oceanul să inunde depresiunea, cu cât te apropiai mai mult. Odată prins acolo, nu aveai scăpare. S-au încercat diferite metode de a săpa, prin tuneluri adiacente, la diferite unghiuri, dar nimic nu a dat rezultate.

 

Cel mai fascinant este faptul că după 200 de ani tot nu se știe ce este îngropat acolo. Chiar și cu echipamente moderne este foarte dificil de săpat, solul fiind instabil, iar capcanele din ce în ce mai dese.

 

Cei care au construit mecanismele au fost nevoiți să ajungă destul de adânc în solul depresiunii. Cercetătorii susțin că depresiunea nu era cu mult mai diferită de acum, iar misterul este: ei cum au ajuns acolo, acum sute de ani?

 

 

 

OakIsland_sat The_Curse_of_Oak_Island_Ep_5_of_5__The_Find__165519 oakisland

 

 

5. Rosslyn Chapel, Scotland

 

Da, toată lumea știe de Codul lui DaVinci. Probabil că deja îți sună cunoscut numele. Dar uite câteva lucruri pe care nu le știi despre faimoasa capelă.

 

Rosslyn Chapel a fost primul templu masonic. Mulți cred că masoneria nu a existat până în secolul XVIII, dar s-a descoperit că în timpul inchiziției Regelui Philip (1314), printre cavalerii templieri uciși, au fost câțiva supraviețuitori care au evadat și au dus mai departe tradițiile masonice. Mai apoi, descendenții lor au construit Rosslyn Chapel și au transformat niște simple tradiții într-un cult în toată regula.

 

Capela este o replică exactă a templului lui Solomon (templul lui Herod) din Ierusalim, care a fost distrus de regele Babylonului. Acest aspect a făcut cercetătorii să se întrebe dacă nu cumva comorile din templul original, inclusiv Chivotul Legii, au ajuns pe mâinile masonilor și sunt îngropate în subsolurile secrete ale capelei (da, această poveste din Codul lui DaVinci este adevărată).

 

Pe pereții capelei sunt desene cu obiecte care nu existau pe vremea aceea, semn că masonii aveau acces la niște informații… din viitor? Arcadele tavanului sunt de fapt partituri sculptate în piatră. Notele au fost puse cap la cap și melodia a fost cântată pe 18 mai 2007 chiar în Rosslyn Chapel.

 

 

 

 

AD68F28C-5F5D-44B8-AA2C35C594B6822B

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

rosslyn-chapel-1

0b37ad4e5f96af0159e3976417d2e2f2

timeline

 

 

4. Stonehenge, Anglia

 

Nimeni nu știe cum, cine și de ce a fost construit acest monument. Putem estima doar că a fost construit prin anul 3000 î.Hr. Da, exact pe vremea în care se spune ca Iisus mergea pe pământ, făcând lucruri… de Iisus, Stonehenge era deja un monument antic. Un lucru e sigur: nici un cercetător, nici un om de știință, nimeni nu știe ce e cu acest monument. Pot, în schimb, elimina cu siguranță popoarele care NU l-au construit: phoenicieni, gali, saxoni, romani. Aparent, niște oameni s-au întâlnit acum 5000 de ani, au adunat niște pietre uriașe, le-au tăiat, aranjat și apoi au dispărut complet din istorie. Asta, desigur, dacă accepți teoria că ar fi fost oameni. Dar vrem să fim luați în serios, așa că hai să zicem că erau.

 

tg-1

Un lucru pe care, probabil, nu îl știi este că Stonehenge este “bunicul” structurilor HENGE – sunt peste 50.000 de astfel de structuri în toată lumea (începând cu Europa și terminând cu Africa de Nord). Așadar, oricine ar fi construit aceste monumente, s-a plimbat prin toată lumea. Pe jos. Să nu uităm că singurul mod de transport era pe jos. Și, evident, veșnica întrebare: cum au mișcat, tăiat și așezat blocuri de piatră de peste 4 metri și 40 de tone? Și să nu mai vorbim despre cum au făcut pietrele să stea vertical, într-un echilibru perfect. Sau despre cum au urcat, la 4 metri înălțime, alte pietre de zeci de tone, construind un Jenga la care ți-e frică și să te uiți.

 

Cea mai răspândită teorie despre motivul acestor construcții este că ar fi un fel de calendar cosmic, o aliniere cu planetele, o scenă ceremonială. Vara, Soarele răsare într-un punct exact, pe vârful pietrei Heel. Se presupune că de-a lungul timpului, situl a fost folosit pentru înmormântări, sacrificii umane și ceremonii religioase. Ce religie? O întrebare la care nu există un răspuns.

 

 

Stonehenge-6

StonehengeC

stonehenge-circle-pink-sky

hith-stonehenge-superhenge-iStock_000012937253Large-E

 

 

 

3. Casa Winchester, California, SUA

 

Vila familiei Winchester, construită de Sarah Winchester în 1886, este cea mai bântuită casă din lume. Odată ce a început construcția casei, nu a existat niciun moment de pauză. Muncitorii au fost forțați să muncească 24/7, timp de 36 de ani. Totul s-a oprit odată cu moartea doamnei Winchester. Nu existase vreodată un plan exact al casei, doar ordine de construcție, în orice direcție. Rezultatul? Scări care duc niciunde, uși care se deschid în aer liber, holuri care se îngustează până nu mai încapi în ele, pe scurt… haos.

 

Soțul, William Winchester, a murit în 1881, după moartea fiicei lor, Annie. Sarah, devastată, a căutat alinare în tot felul de ghizi spirituali, care susțineau că pot comunica cu lumea cealaltă. Pentru că era foarte sigură că este bântuită de spirite rele, la sfaturile ghidului, a decis să continue construcția casei cât mai întortocheat, ca spiritele să se rătăcească și să nu ajungă la ea.

 

Proiectul s-a oprit în 1922 și casa are 160 de camere, 40 de dormitoare, 47 de șeminee, 17 coșuri de fum (nu știu cum funcționau 47 de șeminee cu 17 coșuri de fum, dar nu ăsta e cel mai ciudat lucru). Aparent schema haotică a casei a funcționat, acum fiind cel mai bântuit loc din lume.

 

 

 

SWinchester

360px-Terry_s_Photos-71

427421098_45109bf94c

Sarah_Winchester

yptkqsigbjur2cckjkkg

The Winchester Mystery House's many quirks include a door that leads to nowhere. Courtesy Winchester Mystery House

Winchester-Mystery-House-3_OTIS

Winchester_Mystery_House_San_Jose_California_Lucky_7_11_Staircase_Goofy_Staircase

Staircase-to-Ceiling-600x400

Létrange-et-mystérieuse-maison-Winchester-photo-06

door-Winchester-Mystery-House

dfw7p8v5ho4fotn2b2p1

 

 

2. Liniile Nazca

 

În mijlocul deșertului, la 400 de kilometri de Lima, Peru, este o uimitoare operă de artă din anul 250 î.Hr. Niște linii în nisip care se păstrează intacte și în ziua de azi și pot fi văzute în întregime doar din avion. Stai. Un desen care poate fi văzut doar din avion, făcut în 250 î.Hr.?

 

Desenul simbolizează un câine și este “fratele” mai multor geoglife de genul. Se întinde pe aproximativ 200 de metri. Imaginează-ți un desen în nisip de asemenea dimensiuni, făcut fără ajutorul cuiva din aer care să te ghideze. Motivul liniilor este, desigur, sursă de speculație. Adulare religioasă? Semne pentru zei? Un calendar cosmic? Uimitor, dar toate teoriile pot fi adevărate. Cercetătorul Paul Kosok a observat cum Soarele apune în puncte exacte, în zile exacte de vară și de iarnă. Activitatea eclipselor de Soare coincide cu perioada de construcție a desenului, așa că, probabil, este un fel de comunicare cu planetele. Mai sunt teorii conform cărora desenele sunt niște ghidaje pentru surse de apă din subteran, markere pentru activități seismice sau… piste de aterizare pentru OZN-uri.

 

Oricum, ca la orice construcție misterioasă, întrebarea “cum au fost făcute?” rămâne fără răspuns. Un cercetător susține că în acele timpuri este posibil, cumva, cu materialele pe care le aveau, să fi construit un fel de balon cu aer cald. Sună plauzibil, dar nu s-au găsit niciodată urmele unei asemenea tehnologii. Și te gândești că s-au găsit rămășițe de dinozauri…

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

650x366

 

Nazca-Lines11

nazca-lines-custom-travel-to-peru-ancient-summit

An aerial view of the Spider Nazca Lines in the Nazca desert September 7, 2010. These ancient geoglyphs, designated a UNESCO World Heritage Site, are a series of enigmatic shapes and lines and stylized figures of animals etched in the desert some 2,000 years ago by the Nazca culture. REUTERS/Enrique Castro-Mendivil (PERU - Tags: SOCIETY) - RTR2I1Q8

 

 

 

1. Sfinxul din Giza, Egypt

 

1991. Geologul Robert Schoch șochează omenirea. Sfinxul nu a fost construit odată cu piramidele, ci cu 5000 de ani mai devreme.

 

Schoch susține că ploaia, nu nisipul, a erodat Sfinxul în timp, iar ultima oară când a existat ploaie în acea zonă, a fost acum 10.000 de ani. Această explicație răspunde și întrebării “de ce sunt canale săpate în jurul monumentului?”.

 

Între timp, când lumea abia își revenea din șocul acestei descoperiri, un expert în reconstrucții faciale a anunțat că, după teste intensive, Sfinxul nu este modelat după faraonul Chephren, cum se credea. Deodată, tot ce se știa despre această structură devenise nul. Cine sunt, de fapt, cei care au făcut Sfinxul, în vremea în care nu exista civilizație? Nu există un răspuns exact, dar un parapsiholog susține că ar fi putut fi o civilizație care a supraviețuit tragediei Atlantis.

 

La prima vedere, Sfinxul pare să fie făcut într-un stil tradițional egiptean… sau poate că egiptenii doar au imitat un stil al civilizației dispărute. Oricum ar fi, este clar că o asemenea structură necesită o civilizație foarte avansată. Și nu uita că vorbim despre acum 10.000 de ani! Bine, Carl Sagan spunea: “Oamenii din acea eră erau la fel de inteligenți ca și noi, doar le lipsea știința avansată și anii de istorie din care să învețe și să evolueze”.

 

Poveștile, teoriile și speculațiile asupra Sfinxului sunt nenumărate, poate doar ar trebui să luăm de bun ce scrie la baza monumentului misterios: “Aici este o putere magică imensă, care există în acest loc de la începutul timpului.”

 

 

 

 

1893sphinx

Full Sphynx Profile Pyramid Giza Egypt

Giza, Egypt --- Twilight at Sphinx --- Image by © Jim Zuckerman/Corbis

old-vintage-photos-of-egypt-1870-1875-30

2-egypt-great-sphinx-granger

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment