Top
insarcinate iarna

Cele mai mari temeri ale femeilor insarcinate iarna

Temperaturile scăzute şi condiţiile climatice precare din timpul iernii fac ca cele mai multe femei însărcinate să se teamă de această perioadă.

 

Fiecare anotimp poate influenţa starea generală a unei femei insarcinate, însă, grija excesivă şi teama de a nu se întâmpla ceva cu bebeluşul din pântece pot fi dăunătoare în sarcină, de aceea este indicat să găsiţi alternative şi să vă feriţi de factorii nocivi.

 

Dr. Silviu Iștoc, medic primar obstetrica-ginecologie, ne spune care sunt cele mai întâlnite temeri ale femeilor însărcinate iarna şi cum să le evite.

 

E frig!

 

Sarcina vă ajută în mod natural să vă reglaţi temperatura în interior. Asta înseamnă că organismul, dar mai ales bebeluşul se vor afla la temperatura optimă chiar dacă afară este frig. Multe femei preferă frigul în schimbul căldurii toride din perioada verii, de aceea nu se tem dacă rămân însărcinate în această perioadă.

 

Vremea mai rece vă ajută să vă odihniţi mai bine, ceea ce necesar în timpul sarcinii. În perioada de iarnă, acest lucru poate fi simţit în mod natural, în schimb, vară, pentru a vă simţi confortabil, trebuie să alegeţi un loc în care este aer condiţionat, ceea ce poate afecta sănătatea copilului din pântece.

 

Mă voi plictisi în casă!

 

Frigul şi zăpada vă pot ţine mai mult timp în casă, dar veţi constata că va fi un plus, mai ales în al treilea trimestru de sarcină. Vremea se potriveşte cu instinctele materne care încep să se dezvolte în această perioadă.

 

Pentru a nu vă plictisi atunci când preferaţi să rămâneţi în casă din cauza frigului de afară, vă puteţi implica în activităţi importante pentru perioada următoare, cum ar fi reorganizarea casei, pregătirea camerei copilului, documentarea cu privire la creşterea bebeluşului, etc.”, spune Dr. Silviu Iștoc.

 

Voi arăta înfricoşător!

 

Femeile însărcinate suferă transformări, mai ales la nivel fizic, din cauza creşterii în greutate, lucru care este normal pentru întreaga perioadă de sarcină. Una dintre temerile lor este legată de hainele de graviduță. Dacă vara sunteţi nevoite să vă expuneţi corpul cu câteva kilograme în plus, din cauza căldurii excesive, în timpul iernii este mult mai simplu, pentru că frigul vă va face să vă îmbrăcaţi mai gros, puteţi folosi inclusiv hainele soţului şi nimeni nu îşi va da seama.

 

Nu îmi pot desfăşura activităţile preferate în aer liber!

 

Este adevărat că sporturile de iarnă nu sunt indicate femeilor însărcinate, mai ales după primele săptămâni, însă există şi alte activităţi pe care le puteţi face. Dacă nu sunteţi sigură că puteţi practica acea activitate fără a exista riscul lovirii, este bine să vorbiţi cu medicul ginecolog înainte de a o începe.

 

Există, de asemenea, multe activităţi pe care le puteţi face în interior pentru a obţine doza zilnică recomandată de mişcare fizică. Puteţi să vă alegeți un set de exerciţii pe care să le faceți în fiecare zi acasă sau puteţi merge la sală”, afirmă specialistul.

 

Există o mulţime de motive pentru care să vă bucuraţi de sarcină în timpul iernii. Dar unul dintre cele mai mari beneficii este rezultatul – copilul care va veni pe lume. De aceea nu trebuie să vă îngrijoraţi, din contră, este bine să ascultaţi sfaturile medicului şi să vă bucuraţi din plin de perioada sarcinii, indiferent de anotimp.

 

Dr. Silviu Iștoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicină Materno-fetală şi Chirurgie Ginecologică Minim Invazivă şi la Clinica ProVita. Mai multe detalii puteţi citi pe www.dristoc.ro şi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/DrSilviuIstoc.

 

 

Share This:

Eroina
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.