Top
pietoni

Cele mai colorate treceri de pietoni

Trecerile de pietoni sunt foarte importante în societatea modernă, de-a dreptul vitale aș putea spune. Însă liniile albe trasate pe asflatul gri sunt cam plictisitoare. Drept urmare, artistul bulgar Christo Guelov le-a reinterpretat într-o explozie de culoare.

 

Guelov a transformat “zebrele” din Madrid în adevărate opere de artă ca parte a proiectului său “Funnycross”. Folosind culori puternice și forme geometrice, artistul a adus viață și veselie în banalele treceri de pietoni.

 

“Funnycross se folosește de zebre pentru a înveseli peisajul urban.”, a spus Christo Guelov. Manifestul său artistic a pornit de la metafora “Un pod între două țărmuri.” Însă în acest proiect nu e vorba numai despre estetică. Bulgarul speră ca liniile viu colorate să atragă atenția șoferilor și pietonilor deopotrivă.

 

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-2
answear.ro
crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-3
crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-4 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-5 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-6
Carturesti.ro
crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-8
crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-9 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-10 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-16
Kurtmann
crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-21
crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-31 crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-32
outmag.ro/

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment