Top

Cele 7 păcate ale unei relaţii

“Ţine minte, toţi ne împiedicăm, fără excepţie. De-aia e mai bine să te ţii de mâna cuiva.” – Emily Kimbrough

 

Nu pot să pretind că sunt vreo expertă în relaţii sau că nu fac, la rândul meu, greşeli pe care le regret, dar în mulţi ani de de eşecuri, câştiguri, durere, fericire, extaz, suferinţă şi toate emoţiile posibile, am învăţat un lucru sau două. Sunt adepta zicalei : “din greşeli înveţi” şi, cu toată sinceritatea îţi spun, am facut destule.

Nu există o formulă magică pentru a menţine în viaţă o relaţie, dar cu siguranţă sunt câteva lucruri care ajută. De exemplu, timpul petrecut împreună, respectul, intimitatea şi comunicarea. Oricum, mai important decât ce trebuie să faci este ce nu trebuie să faci. Dacă poţi evita aceste 7 lucruri, întorci şansele în favoarea voastră. Nu o să-ţi spun că relaţiile ar trebui ţinute după reguli, asta e o porcărie. Şi nici nu-ţi voi garanta că o sa trăiţi happily ever after, pentru că asta nu ţi-o poate promite nimeni. Dar pot să-ţi dau câteva sfaturi care te vor ajuta, în primul rând, pe tine ca om, să creşti, să fii cea mai bună versiune a ta.

 

1.Resentimentele. Otravă care începe în doze mici. Nu a schimbat hârtia igienică? Nu pune vasele în chiuvetă după ce mănâncă? Resentimentul e periculos pentru că adesea trece neobservat. Nici nu ne dăm seama că ajungem acri, constant nervoşi, mereu deranjaţi. E un monstruleţ care creşte undeva în subconştient şi te trezeşti că ajunge să stea, greoi, pe umerii tăi. Dacă simţi vreodată că ai resentimente faţă de partener, taie gândul din scurt. Discută despre problemă, comunică. Nu aduna mizerie care o să explodeze la un moment dat ca un sac de gunoi prea plin. Nu fi defensivă, nu fi ofensivă. Doar discută, foloseşte cuvinte care vă includ pe amândoi, nu arăta cu degetul. Căutaţi o soluţie.

 

Bijuterii La Rosa

Angry-Couple

 

2.Gelozia. E foarte greu să controlezi gelozia. Ştiu cum e. Se întâmplă deodată, nu e sub controlul nostru, e neinvitată şi nedorită. Ca şi resentimentul, gelozia e otravă. Dacă ai probleme cu asta, în loc să obsedezi pe idee şi să te transformi într-un control freak, mai bine analizează rădăcina problemei. În majoritatea cazurilor e lipsa încrederii în tine, în primul rând, şi apoi în partener. Poate fi legată de copilăria ta, de vreun abandon pe care l-ai trăit, de eşecuri în relaţiile anterioare, de iubiri neîmpărtăşite.

 

 

55142-50882

 

Vola.ro

3. Aşteptările prea mari. Deseori avem o idee exactă despre cum ar trebui să fie totul. Inclusiv partenerul. Şi asta nu e neapărat un lucru rău. Nu trebuie să-ţi cobori standardele sau să te mulţumeşti cu ceva care nu te face pe deplin fericită. Dar trebuie să înţelegi să suntem cu toţii oameni, cu bune şi cu rele. Să ceri perfecţiune este o aşteptare înrădăcinată în fantezie. Tot ce faci este să-ţi croieşti drumul spre dezamăgire şi frustrare, mai ales dacă lipseşte comunicarea dintre voi. Soluţia este să accepţi faptul că oamenii sunt diferiţi, că două jumătăţi diferite pot forma un întreg. La sfârşitul zilei, fericirea vine din libertatea de a fi cine eşti tu cu adevărat, nu din presiunea de a fi cum vrea celălalt.

 

 

07250ad670051bf6dce24ce992b58aa8

 

 

 

4.Lipsa de timp. Doi oameni care nu petrec suficient timp împreună sunt meniţi să o ia pe drumuri diferite. Şi chiar dacă petreceţi timp cu familia sau cu prietenii, nu e suficient. Aveţi nevoie de momente doar pentru voi doi. Atât. Mai ia o zi liberă, staţi în pat şi uitaţi-vă la seriale, gătiţi împreună, fugiţi un weekend la munte cu cortul, ieşiţi să luaţi cina în oraş câteodată. Şi când sunteţi doar voi doi, vorbiţi, conectaţi-vă, iubiţi-vă.

 

 

tumblr_static_tumblr_static_8yoboxuuktss4sgssc4ss004c_640

 

 

5.Lipsa comunicării. Ăsta e păcatu’ ăl mare. De la care pleacă toate. Am zis-o şi o mai zic încă o dată: comunicarea e baza unei relaţii sănătoase. Dacă ai resentimente, le rezolvi comunicând, dacă există gelozie, o rezolvi comunicând – şi toate cele de mai sus. Comunicare înseamnă sinceritate, înseamnă vulnerabilitate, nu au loc răutatea sau critica. Exprimă-ţi sentimentele – eşti rănită, frustrată, tristă, speriată, complexată, fericită? Vorbeşte despre asta.

 

 

large

 

 

6.Lipsa de recunoştinţă. Câteodată, când nu avem probleme, le căutăm. Asta e lipsa de recunoştinţă, asta înseamnă că nu apreciezi ce ai. Cu toţii vrem să fim apreciaţi pentru cine suntem. Chiar şi în momentele în care poate simţi toate lucrurile de mai sus, trebuie să realizezi că partenerul tău are, în continuare, multe calităţi. Observă momentele în care face lucruri frumoase. A spălat vasele? Sărută-l. A gătit? Îmrăţişează-l. Spune mulţumesc. Adu-i aminte că sunteţi o echipă şi funcţionaţi cu respect, recunoştinţă şi iubire.

 

Carturesti.ro

tumblr_inline_n2n5icgkET1sc4uby

 

 

7.Lipsa de afecţiune. Dacă nu există afecţiune în relaţia voastră, atunci e o mare problemă. Trebuie să te gândeşti dacă nu există pentru că nu mai simţi asta sincer sau e doar lipsă de timp, oboseală, stres. Aici, nu pot să-ţi spun decât că trebuie să afli sursa cât mai repede. Şi atunci îţi vei da seama singură ce soluţie există.

 

 

couple-hands-hipster-love-Favim.com-2469018

 

#eroinaletters

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment