Top
ceapa

Ceapa – aliment, dezinfectant şi medicament.

Ştiai că ceapa are multe alte întrebuinţări în afară de a da aromă mâncărurilor pe care le găteşti?

Ceapa este folosită de secole într-o gamă foarte largă de tratamente şi s-a dovedit folositoare în ameliorarea unui număr mare de simptome.

 

Proprietăţile antiseptice şi antimicrobiene ale cepei o fac o alternativă minunată la antibiotice şi alte produse farmaceutice, în special în cazul afecţiunilor comune precum infecţii ale urechii şi răni superficiale.

Având aceste proprietăţi, ceapa poate fi folosită de asemenea şi la dezinfectarea ustensilelor de bucătărie şi a tacâmurilor.

 

Ceapa, folosită pentru tratarea problemelor majore de sănătate

 

La fel de puternică precum usturoiul, ceapa face parte din familia Allium. Este o sursă de fibre, calciu, fosfor, potasiu, vitamina C, vitamina B6, sulf, antioxidanţi şi flavonoide.

Conţine chiar si quercetină, un puternic antioxidant care protejează împotriva bolilor de inimă şi a cancerului, în timp ce ţine sub control hipertensiunea şi colesterolul ridicat. În plus, diminuează simptomele alergiilor prin prevenirea eliminării de histamine de către celulele sistemului imunitar.

Graţie acestor nutrienţi, ceapa poate juca un rol crucial în lupta cu probleme majore de sănătate, inclusiv diabet, astm şi boli cardiovasculare.

 

Ceapa, un adevărat medicament

 

Ceapa se găseşte în aproape orice casă şi poate fi folosită la vindecarea unor afecţiuni comune precum constipaţie, dureri de ureche, tăieturi şi zgărieturi sau probleme respiratorii.
Cel.ro
Iată câteva remedii naturiste care exploatează beneficiile vindecătoare ale cepei:

 

Infecţii ale urechii
Pentru a trata infecţiile urechii, tăiaţi ceapa în bucăţi mici şi puneţi-o într-un strat dublu de tifon. Ţineţi tifonul cu ceapă pe urechea infectată şi legaţi-o cu un bandaj pentru a nu se mişca din locul care are nevoie de tratare. Puteţi lăsa să acţioneze până la 12 ore, înlocuind cu ceapă proaspătă la nevoie.
libris.ro%20
Febră

Trataţi răceala comună aplicând felii de ceapă în talpă. Fixaţi-le cu folie de plastic şi acoperiţi cu şosete. Lăsaţi să acţioneze peste noapte, timp în care ceapa va absorbi toxinele din organism şi va grăbi procesul de vindecare.

 

Greaţă

Daţi pe răzătoare o ceapă mare şi stoarceţi sucul ei punând-o într-un tifor şi strângând cu putere. Apoi, faceţi o cană de ceai de mentă cât mai concentrat şi lăsaţi să se răcească. Beţi două linguriţe de suc de ceapă şi aşteptaţi 5 minute. Apoi, două linguriţe de ceai de mentă şi aşteptaţi alte 5 minute. Repetaţi dacă simţiţi nevoia. Nu mâncaţi şi nu beţi nimic în timpul tratamentului. Simptomele ar trebui să dispară în 15+20 de minute.

 

Tuse şi bronşită

Amestecaţi ceapă tăiată fin şi ulei de cocos până se transformă într-o pastă. Aplecaţi mixtura pe piept, acoperiţi cu un prosopel şi legaţi un bandaj peste. Lăsaţi să acţioneze peste noapte şi curăţaţi zona de dimineaţă. Aceasta vă va ajuta să expectoraţi mucoasele din plămâni şi va scurta durata bolii.

 

Puteţi folosi ceapa de asemenea pentru a prepara în casă un sirop de tuse. Tot ce trebuie să faceţi este să curăţaţi o ceapă mare şi să o tăiaţi în jumătate. Puneţi pe fiecare parte tăiată o lingură de zahăr şi acoperiţi cu o folie de plastic timp de o oră. Tăiaţi ceapa şi băgaţi-o într-un recipient închis. Poate fi păstrată în frigider cel mult o săptămână. Luaţi o linguriţă din această mixtură de două ori pe zi, la nevoie.

 

Colici

Trataţi colicile bebeluşului prin fierberea a 4 felii de ceapă galbenă în două căni de apă. Lăsaţi să dea în clocot 5-10 minute, apoi răciţi şi strecuraţi. Daţi 4 linguri din acest sirop bebeluşului, de două ori pe zi, în timpul crizei de colic. Dacă simptomele persistă mai mult de o zi, mergeţi de urgenţă la pediatru.

 

Tăieturi

Trataţi tăieturile superficiale, cum ar fi cele în coala de hârtie, prin acoperirea cu foiţa trasparentă de la ceapă. Nu numai că va opri sângerarea, dar previne infectarea rănii.

 

Întrebuinţări domestice

Pe lângă vindecarea undor afecţiuni comune, ceapa are numeroase alte întrebuinţări pe lângă casă, în special datorită proprietăţilor antibacteriene.
modlet.ro

Ceapa poate fi întrebuinţată în gospodărie şi ca:

 

Soluţie pentru gândaci: Ţineţi insectele departe prin pulverizarea pe haine a unui amestec din părţi egale de suc de capă şi apă. Puteţi freca direct cu felii de ceapă hainele de piele.

Soluţie pentru molii: Păstraţi o sticluţă cu suc de ceapă în dressing şi faceţi câteva găuri în capac pentru a ţine moliile la distanţă de puloverele favorite.

Purificator de aer: Tăiaţi felii de ceapă pe o farfurie şi lăsaţi-le în dormitor sau în living. Ceapa va absorbi toxinele şi mirosurile neplăcute. Înlocuiţi feliile în fiecare zi.

Detergent universal: Curăţaţi tocătoarele şi blaturile cu un amestec din părţi egale de apă, oţet şi ceai de ceapă răcit. Pulverizaţi mixtura, lăsaţi să acţioneze 10-15 minute şi curăţaţi ca de obicei.

Detergent concentrat pentru bucătărie: Curăţaţi arsura de pe oale şi tigăi prin frecarea suprafeţei cu o ceapă crudă. Lăsaţi la înmuiat timp de o oră în suc de ceapă.

Magie pentru scalp: Încurajaţi şi susţineţi creşterea părului prin înmuierea părului în suc de ceapă. Lăsaţi să acţioneze jumătate de oră şi spălaţi ca de obicei. Pentru rezultate maxime, repetaţi în fiecare săptămână.

Prevenirea ruginei: Frecaţi o ceapă tăiată pe jumătate de tigaia de fier pentru a preveni ruginirea.

 Lustruirea veselei: Lustruiţi vesela de cupru şi sticlăria cu felii proaspăt tăiate de ceapă Polish copper serving ware and glassware with freshly cut onion slices.

Îngrijirea pielii: Tăiaţi o ceapă în jumătate şi frecaţi-vă pielea cu ea după expunere prelungită la soare, pentru a preveni  apariţia pistruilor.

 

Păstraţi ceapa la îndemână în cămară sau într-un loc întunecat şi răcoros. Depozitaţi-o în pungi de hârtie perforate şi, foarte important, ţineţi-o departe de cartofi. Astfel, va rezista până la 3 luni.
Avon
Sursa: www.dailyhealthpost.com

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment