Top

Ce este Mandala și cum ne poate ajuta? VIDEO

Mandala este o figură circulară care în simbolismul Hindu și Buddhist reprezintă Universul, o diagramă cosmică ce ne amintește de relația pe care o avem cu infinitul, ceva ce se extinde peste corpul si mintea noastră.

Găsim acest simbol în toate aspectele vieții, în Pământ, în Lună, în Soare și evident în cercurile relațiilor pe care le avem cu familia, prietenii și toți oamenii care ne înconjoară.

Mandala simbolizează viața eternă, este o unealtă spirituală pe care o putem folosi în meditație pentru a deveni una cu Universul. Putem crea o Mandala pentru a simboliza călătoria noastră prin viață, pentru a spune povești despre locurile în care am fost. În unele cazuri, Mandala poate dezvălui calea vieții unei persoane. Putem crea Mandale de grup, nu doar individuale, pentru a ne ajuta energetic să creștem  și să ne dezvoltăm ca un tot.

 

 

Există multe întrebuințări pentru o Mandala. Design-ul ei este menit să atragă vizual și să absoarbă mintea în așa fel încât orice gând negativ este respins, o esență spirituală și filosofică înmugurind în cel care o privește. Ea te ghidează către o conștientizare absolută a tot ce te înconjoară, oferă minții încărcate o pauză pentru a lăsa o minte creativă liberă,  complet fără bariere.

 

Mandala te însoțește în călătoriile meditative, te hipnotizează, te ajută să aduni cunoștințe chiar dinăuntrul tău.

Odată ce ai înțeles scopul Mandalei, îți poți alege o Mandala a ta. Trebuie să te atragă, să o percepi ca fiind unică, să-ți lași instinctul să te ghideze către cea potrivită. Apoi trebuie să știi ce reprezintă sau să-i dai tu un înțeles înainte de a medita.

 

Lasă-te hipnotizat de forma Mandalei, de culorile sale, lasă-ți mintea liberă. Las-o să-ți captiveze toată atenția, admiră-i jocul de culori, înoată prin formele ei, decoperă-i frumusețea. Pe măsură ce te afunzi în Mandala vei trăi un sentiment de eliberare, de lipsă de greutate. Relaxează-te, lasă-ți gândurile și sentimentele libere, plutește ca o pană într-un vânt cald de vară.

 

Dacă simți că pierzi controlul sau dacă te panichezi, dacă te simți pierdut, inconfortabil sau începi să te gândești la lucruri negative, stresante, respiră adânc, privește din nou Mandala si lasă-te captivat de energia ei.

Experiența ta este unică, nu te lăsa influențat de lucrurile trăite de alții, mintea ta trebuie să fie limpede.

Crează-ți singur Mandala. Ia o foaie de hârtie și niște creioane colorate sau pasteluri. ROȘU, care simbolizează puterea și pasiunea; ROZ pentru iubire, intuiție și feminitate; PORTOCALIU pentru creativitate și transformare; GALBEN, o culoare a înțelepciunii, veseliei, fericirii; VERDE pentru natură, sănătate și abilități psihice; ALBASTRU pentru pace, meditație și vindecare emoțională; MOV, care reprezintă tot ce este spiritual; ALB pentru concentrare și puritate; NEGRU pentru mister, individualitate și gândire profundă.

 

Pune o muzică relaxantă în fundal. Alege-ți călătoria spirituală în care ai nevoie de ghidarea Mandalei. Poate eliberarea de stres sau îmbunătățirea unei relații cu cineva drag. Contemplează orice gând alegi cât de mult poți, cât îți este confortabil.

După ce te simți relaxat în mintea și corpul tău, mută-ți atenția către culorile pe care le ai. Lasă-ți insinctul să-ți ghideze mâna către culorile folositoare scopului tău. În timp ce desenzi, nu pierde din minte gândul ales, drumul pe care vrei să-l parcurgi. Permite desenului să curgă în timp ce te conectează cu sursa creativă a minții tale. Te vei simți inspirat să folosești diferite forme sau simboluri ca bază a manifestării Mandalei.

Concentrează-te asupra lucrurilor pe care ți le dorești, pe felul în care te vei simți când le vei obține. Trimite intenția ta către Univers, plaseaz-o în marea cosmică în care plutește TOT.

 

Mandala nu necesită efort, deseneaz-o instinctiv, cu bucurie și optimism. Uită-te din când în când la ea și simte-i energia. O vei simți cum prinde viață, hrănită cu gândurile tale. Poate vei găsi elemente pe care nu le-ai observat în timp ce desenai, asta demonstrând că mintea ți-a fost în locul potrivit. Semnificația lor va avea sens în timp, prin contemplare, întotdeauna suprinzătoare.

După ce ai terminat Mandala, pune-o undeva unde o poți vedea zilnic, de unde energia ei puternică poate fi absorbită.

Sunt curioasă cum arată Mandala ta! Postează pe Facebook, Instagram sau Twitter o poză folosind hashtag-ul #eroinamandala

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment