Top

Ce arme folosim în lupta cu timpul? 4 obiceiuri care îţi menţin pielea tânără

Ştiai că îmbătrânirea pielii este accentuată de simple greşeli, cum ar fi poziţia în timpul somnului sau faptul că bei prea puţină apă? Pentru a încetini efectele inevitabile ale trecerii timpului, ţine cont de aceste 4 obiceiuri de bază, care o să facă diferenţa pe termen lung:

1. Orice cremă de față ajută

Chiar și micuțul tub de cremă pe care îl găseşti în camera de hotel poate fi de ajutor în cazul în care ţi-ai uitat crema preferată acasă. Cu trecerea anilor, vei observa diferența dintre un ten hidratat și unul care a fost lipsit de îngrijire. Chiar și după un peeling, unul dintre cei mai importanți factori în vindecare este hidratarea. O cremă cu unt de shea sau glicerină va ajuta tenul să reziste soarelui, să se repare după efectele nocive ale razelor.

 

womanfacecream

 

2. Protejează-te întotdeauna de soare

Chiar dacă este dimineață și soarele abia a ajuns pe cer, să nu crezi că tenul este în siguranță. Spre deosebire de razele UVB, razele UVA vor trece prin geamul mașinii sau al biroului. Până de curând, razele UVA nu erau un motiv de îngrijorare, dar s-a descoperit că acestea sunt motivul îmbătrânirii rapide a pielii, tentei de gri pe care o capătă tenul la bătrânețe și prezintă un risc cancerigen. Este recomandat să foloseşti zilnic o cremă cu SPF, care protejează împotriva razelor UVB dar și UVA.

 

sunscreen

 

 

 

3. Bea foarte multă apă

Tot la capitolul hidratare, dacă bei suficientă apă poţi încetini efectele trecerii timpului și menține elasticitatea pielii. Pentru un bărbat sunt necesari aproximativ 3 litri de apă zilnic, iar pentru o femeie, aproximativ 2,2 litri.

 

drinking-water-2

 

4. Poziția în care dormi

Nu este indicat să dormicu fața presată în pernă, deoarece, în timp, ridurile care se formează în timpul somnului îţi vor afecta pielea. Dacă nu poţi dormi pe spate, este indicat să foloseşti fețe de pernă din satin sau mătase.

 

E1F6E6408D2D6A5D136A7D6F6B331_h296_w526_m2_bblack_q99_p99_cTYMdoTPG

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment