Top
carusel patut copil pericol

Caruselul pentru pătuțul copilului, un pericol?

Atunci când vine momentul amenajării camerei copilului, există părinți care fac toate demersurile încă din primele luni de sarcină, iar alții lasă asta pentru ultimul moment, neștiind ce alegeri să facă. Există mai mulți factori care se iau în calcul, de la trend-uri în design, aspectul practic al mobilei și al accesoriilor, până la siguranța copilului.

 

Acest ultim factor menționat reprezintă, de fapt, o prioritate pentru orice părinte, acesta neștiind ce decizii să ia, ținând cont de faptul că există zeci de surse de informare. În ceea ce privește caruselul pentru pătuțul copilului, există, bineînțeles, opinii pro și contra. Dar oare cât de fondate sunt cele contra?

 

 

Atunci când vine vorba de avantajele montării unui carusel deasupra pătuțului copilului, unul dintre ele este că, în timpul nopții, când cel mic se trezește și nu are nevoie să fie hrănit sau schimbat, este distras de carusel și nu mai este nevoie să te trezești să-l liniștești. Argumentul contra din acest punct de vedere este că distincția dintre locul destinat somnului și cel al jocului va fi mai greu de perceput de către copil, ajungând să adoarmă mai greu din cauza caruselului.

 

 

Un aspect foarte important îl reprezintă securizarea caruselului. Acesta trebuie să fie la o distanță suficient de mare față de copil, iar elementele componente să nu fie deterioritate, să fie fixate foarte bine. Chiar și atunci când toate aceste reguli sunt respectate, caruselul poate să devină un pericol după vârsta de 4-5 luni, când vine momentul ca bebelușul să se ridice din pătuț. Astfel, poate trage de jucării și se poate accidenta.

 

 

 

Instinctul matern este foarte important și în acest caz, iar tu trebuie să fii atentă la reacțiile copilului tău și să te adaptezi în funcție de ele. Dacă observi că adoarme ușor și fără carusel și că din contră, acesta mai mult îl face să stea treaz, este clar că nu are nevoie de această jucărie. Dacă, din contră, îl liniștește și îi face plăcere, poți să îl folosești fără să-ți faci griji, până la vârsta la care începe să stea în picioare.

 

 

O altă metodă pentru a folosi această jucărie și după această vârstă, este să o prinzi în altă parte decât în pătuț. Poți să montezi caruselul în spațiul în care se joacă, astfel încât să aibă acces la el, însă doar dacă acesta nu este confecționat dintr-un material dur. Modelele din materiale textile sunt cele mai recomandate.

 

Tu ce părere ai despre această jucărie? E “bau-bau” pentru copilul tău sau, din contră, un accesoriu indispensabil?

 

Share This:

Eroina
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.