Top
un barbat pe nume ove fredrik backman carti toamna

Ce carti citim in aceasta toamna?

Trebuie să recunoaştem că până şi pentru acele persoane care iubesc foarte mult cărţile şi citesc în mod frecvent, vara, această preocupare trece pe un loc inferior, în favoarea activităţilor în aer liber şi a distracţiei alături de prieteni. Acum, că a venit toamna, aceasta ne duce cu gândul la petrecut mai mult timp acasă, lenevind în confortul propriei canapele, savurând un ceai sau o ciocolată caldă, nu-i aşa?

 

Fie că preferi cărţile din categoria „beletristică”, fie că te pasionează dezvoltarea personală, există o mulţime de titluri interesante, numai bune de citit în aceasta toamnă. Iată care sunt recomandările noastre:

 

„Cea mai frumoasă carte din lume”- Eric-Emmanuel Schmitt

 

Despre autor se spuna că „Schmitt e un povestitor înnăscut, care are harul de a spune poveşti aparent simple, ce conţin însă o adevărată filozofie de viaţă.” (La Libre Belgique), iar asta a fost şi percepţia mea, citind mai multe titluri semnate de el. Indiferent de cartea pe care am ales-o, a ieşit în evidenţă capacitatea lui de a relata şi cele mai mici detalii ale vieţii, fie că este vorba despre povestiri reale sau ficţiune şi modul spumos în care le detaliază. Astfel, reuşeşte să-ţi capteze atenţia şi să te poarte într-o poveste savuroasă, pagină cu pagină.

 

Cea mai frumoasa carte din lume Eric Emmanuel Schmitt carti toamna

„Cea mai frumoasă carte din lume” este o carte foarte potrivită pentru cei care nu au mai citit operele autorului. Cartea este compusă din opt nuvele în care personajele te surprind şi te ţin cu sufletul la gură. Nu este acel tip de carte de nuvele unde doar una dintre ele este palpitantă şi regreţi faptul că s-a terminat, ci autorul reuşeşte să-ţi capteze atenţia de fiecare dată.

 

O puteți comanda de aici.

 

„Uneori câştigi, alteori înveţi”- John C. Maxwell

 

Această carte m-a convins încă de la titlu, pentru că mi se pare nu doar un mod optimist de a privi viaţa, ci unul specific persoanelor de succes. Felul în care priveşti eşecurile te diferenţiază de cei care se victimizează şi se lasă doborâţi în faţă acestora.

 

Autorul, care a început cu o carieră de pastor în diverse biserici din Ohio, California şi Florida, a scris multe cărţi de leadership, vândute în milioane de exemplare, una dintre ele fiind inclusă în lista New York Times.

 

Uneori castigi alteori inveti John C. Maxwell carti toamna

 

„Uneori câştigi, alteori înveţi” iese în evidenţă faţă de alte titluri din categoria „dezvoltare personală”, prin faptul că nu reprezintă un cumul de teorie, greu de digerat şi de aplicat în viaţa de zi cu zi.

Autorul vine cu foarte multe exemple practice prin care să înţelegi cum funcţionează creierul în situaţii tensionate şi cum poţi să schimbi modul în care reacţionezi.

 

 

O puteți comanda de aici.

 

„Femei”- Charles Bukovski

 

Prin această operă, autorul îţi oferă accesul spre o lume interesantă a bărbaţilor, în special al unuia care are un viciu şi mai mare decât cel al alcoolului: femeile. Personajul este unul măcinat de gândul ratării, dincolo de obsesia pentru sex, băutură şi pariuri la curse. Scenele descrise sunt unele pline de umor negru şi erotism. Cu fiecare pagină, poţi să simţi starea de profundă singurătate a personajului şi nevoia de afecţiune, de compasiune, în special din partea femeilor. Această carte este o modalitate interesantă, chiar dacă pe alocuri extremă, de a înţelege psihicul masculin.

 

Femei Charles Bukovski carti toamna

 

O puteți comanda de aici.

 

Un bărbat pe nume Ove – Fredrik Backman

 

Am păstrat pentru final recomandarea nr 1 a toamnei. Parcă toata lumea a făcut o pasiune pentru această carte. Unde te uiți, Ove în sus, Ove în jos. Ce este atât de special la povestea lui Ove?

 

Ove este cel mai morocănos om pe care vi-l puteți imagina, un bătrân mizantrop căruia îi plac regulile stricte, rutina, lucrurile utile în viață și care n-are răbdare pentru amabilități gratuite cu vecinii. Se crede înconjurat de idioți și crede că lumea se duce de râpă cu toți filfizonii ăștia cu cabluri albe în urechi care angajează pe cineva să le schimbe un bec. Într-o dimineață de noiembrie, însă, tot universul și planurile sale îi sunt date peste cap în cel mai neașteptat mod cu putință, când o iraniancă pe cât de gravidă, pe atât de dezinvoltă, și soțul ei tolomac, împreună cu cele două fetițe ale lor, se mută lângă casa lui și-i turtesc cutia poștală cu o remorcă (deși Ove postase foarte clar peste tot afișe cu „Interzis accesul mașinilor în zona rezidențială”).

 

Accidentul e sunetul de start pentru o serie de întâmplări neverosimil de amuzante și, uneori, perfect înduioșătoare – cu o pisică jigărită și aproape fără coadă și prietenii dintre cele mai improbabile -care-l fac pe Ove, eternul ursuz supărat pe tehnologia modernă, bătăușul de clovni și „vecinul infernal”, să (re)învețe să respire aerul unei vieți pe care el însuși o credea pierdută și de care lumea nu-l bănuia în stare pe acest pensionar imposibil.

 

un barbat pe nume ove fredrik backman carti toamna

 

Un bărbat pe nume Ove a cucerit o lume întreagă prin modul irezistibil, plin de umor și tandrețe, în care explorează teme grave precum pierderea, bătrânețea, diversitatea, toleranța, principiile morale, prietenia și speranța. La final, nu aveți cum să nu îl adorați pe Ove.

 

O puteți comanda de aici.

 

„Dacă ar exista un premiu pentru «Cea mai fermecătoare carte a anului», acest roman l-ar câștiga fără probleme.”

Booklist

 

 

„O să râdeți, o să plângeți și o să simțiți o înțelegere infinită pentru toți ursuzii și morocănoșii din viața dumneavoastră.”

People

 

Ce recomandări ați adăuga la lista noastră? Hai să facem schimb de titluri care ne încălzesc inima!  ❤️

 

 

Share This:

Eroina
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.