Top

“Care este rețeta unui bărbat adevărat?”

Să ne înțelegem de la bun început, acest articol nu are nici urmă de sexism în el și nu a fost scris ca să ne “dăm rotunde” în fața persoanelor de sex masculin din viața noastră. Nicidecum! La fel cum și ei găsesc diferențe între fetițe și femei, așa și noi ne permitem să ne jucăm cu cuvintele, când vine vorba să povestim despre experiențele pe care le-am avut (sau încă le avem!) cu băieți sau bărbați.

 

Și voi începe prin a-ți reaminti că în fiecare om care te înconjoară și pe care îl cunoști îndeaproape nu este altceva decât o oglindă a părinților tăi. Pentru că asta pare să facă subconștientul nostru, încearcă să readucă în prezent evenimente și personaje din trecutul nostru, în special din copilărie, pentru a încerca să schimbe cursul întâmplărilor și a găsi un alt deznodământ al situațiilor. De exemplu, să presupunem că, atunci când erai mică, nu te înțelegeai prea bine cu mama. Dacă vei fi puțin atentă la persoanele care te înconjoară în ziua de azi, fie ele prietene, profesori, colege de muncă, toate vor avea tendința de a te îndruma și a te “certa”. Tocmai de aia ești apropiată acum de ele, ca să demonstrezi că poți fi prietenă cu mama ta, cea cu care nu te aveai bine mai demult.

astratex.ro

Sau că tatăl tău, dintr-un motiv sau altul, nu a fost lângă tine așa cum ți-ai dorit, în copilărie. Întoarce-te acum la personajele masculine pe care le-ai avut aproape, în special la iubiții tăi. Nu-i așa că, de fiecare data când tu aveai chef să ieși sau să faceți o activitate împreună, el se juca cu băieții lui sau se uita la meci sau făcea orice altceva, numai nu erați pe aceeași lungime de undă? Desigur, pentru că, la fel ca și în situația cu mama, subconștientul tău a adus în prezent imaginea tatălui tău de acum 20 de ani sau mai bine de atât.

 

Și nu e absolut nimic greșit în asta, este una din etapele maturizării și ar fi absurd să nu fi trecut prin ea, pentru că, altfel, nu mai erai AICI, acum. Important este să o accepți și să te bucuri de fiecare pas pe care îl faci, trecând de la fetiță la FEMEIE. Și, cum toate fetițele sunt îndrăgostite de băieței, așa și toate femeile (sau, mă rog, destul de multe) își caută un Bărbat lângă care să fie fericite.

watchshop.ro

La fel ca și în cazul nostru, nu vârsta îi definește ca aparținând unei categorii sau alteia. Pentru că, să fim serioase, am cunoscut și băieței care erau de mult trecuți de 30 de ani, dar și bărbați care nu împliniseră 23.
Care ar fi principalele diferențe între ei?

1. Un bărbat nu joacă rolul de “hard to get”. Și când spun asta, mă refer la jocul acela pe care toată media și revistele de specialitate ne încurajează să îl jucăm. În care nu trebuie să răspunzi la mesaj în primele patru ore, în care nu suni în aceeași zi în care ai făcut rost de numărul de telefon, în care îl lași pe celălalt să “fiarbă în suc propriu” cât mai mult timp. Un bărbat are încredere în ceea ce este și joacă cu toate cărțile pe față, nemaiavând nevoie de confirmarea celorlalți.

 

 2. Bărbații știu să comunice. Spun ceea ce gândesc și cer asta și de la tine. Așadar, comunicarea i se pare foarte importantă și o folosește cu excelență pentru a-ți transmite ce simte. Chiar dacă lucrurile nu sunt așa de roz pe cât ne-am putea, uneori, dori, un bărbat știe să stea de vorbă și să îți spună ce vede în viitor, în raport cu tine. Nu trebuie decât să îl asculți!

 

 3. Citeam undeva că un băiat se dă mare cu toate fetele pe care le-a avut, pe când un bărbat se lăuda lumii întregi cu femeia care a ales să stea lângă el. Și știi că îți spuneam mai sus că dacă e trecut de 30 de ani nu înseamnă neapărat că e bărbat? Am trăit-o pe propria piele, acum vreo cinci ani, cu fostul meu, care avea atunci 35. La prima întâlnire, mi-a arătat pe laptop un folder cu toate fostele lui partenere. Trebuia să fie un semnal mare de alarmă pentru mine, însă eram și eu fetiță, pe vremea aceea. Eu prea îndrăgostită, el prea băiețel, rețeta perfectă pentru o relație eșuată.  Deci un bărbat nu se laudă cu fostele cuceriri. Niciodată!

 

 4. Un băiat te face să te simți imperfectă. Îți vede mai des defectele decât calitățile și te judecă pentru ele. Un bărbat, în schimb, te face să vrei să fii mereu din ce în ce mai bună și să înveți constant. Și e acolo, de mână cu tine, la fiecare pas.

 

 5. Un băiat va accepta să-și petreacă timpul alături de prietenii tăi, dacă îi place. Un bărbat va ieși împreună cu tine și prietenii tăi, indiferent dacă îi acceptă sau nu, pentru că știe că fericirea ta e cel mai important lucru din lume. Dacă este să gândim puțin problema, prietenii tăi au fost alături de tine cu mult înainte să apără EL în ecuație. Îi știi și ți-au fost alături înainte să îl cunoști pe el, așa că niciodată să nu accepți să renunți la ei pentru el! Tratează-i așa cum ai făcut și până acum, iar dacă intervin discuții referitoare la faptul că el nu e confortabil cu ei, ar trebui să-ți pui un semn de întrebare.

 

6. Un bărbat înțelege că feminismul nu este altceva decât convingerea că femeile sunt egale cu bărbații, nicidecum că ele sunt împotriva lor. Respectul în acest sens este extrem de important într-o relație, pentru că dacă el te vede stând la cratiță, deși tu ești o femeie de carieră, nu e tocmai în regulă.

7. Unui bărbat îi este frică de refuz, însă riscă să îți spună că te place direct. Un băiat alege să joace rolul de “Bad boy” și să aștepte să faci tu primul pas. Și-apoi, continuă să te aștepte pe tine, pentru că nu are curaj să-și asume nimic. Nici măcar relația. De aceea te tot pune la încercare, pentru că este nesigur pe ceea ce simte și nu e în stare să pună niciodată piciorul în prag.
Avon
Fetelor, hai să urcăm un nivel și să trecem de la băieței la bărbați, pentru că o merităm din plin! Eroino, tu ce iubești acum?

 

Dacă vrei să ne împărtăşeşti experienţa, scrie-ne pe contact@eroina.ro sau pe Facebook şi vom publica cele mai interesante scrisori.
#eroinaletters

Share This: