Top
italia

Mănâncă, roagă-te, iubește. Și călătorește! Roma, Florența sau Veneția?

M-am trezit cu un dor nebun de ducă și poftă de brânzeturi italienești lângă un prosecco. Și penne carbonarra de-alea adevărate. Și tiramisu. Și Caprese. Și… Las mintea să zboare în toate direcțiile și mă apuc de căutat oferte.

 

IMG_2320

Pizza & Pasta în Roma – Piazza Navona

1. Roma

 

Încep, firește, cu Roma. “Romica” e o veche prietenă de-a mea, pe la care trec ori de câte ori mi se face dor de-o cafea delicioasă, de cumpărături pe Via del Corso, de o Birra Moretti la asfințit și de o gelatto cu cireșe amare de la Giolitti. E abordabilă în orice perioadă a anului, cu atât mai mult acumȘi, în perioada legendarelor SALDI. Ce-ar mai fi de făcut în Roma în afară de cumpărături, mâncat și iubit?

 

IMG_2180

Birra Moretti la asfințit în Piazza Venezia

 

Turul nocturn al Romei pe Segway

 

Simte atmosfera unică a Romei antice într-un tur de noapte, pe Segway în City Break-ul la Roma. Segway este numele unei biciclete speciale, electrice, cu auto-echilibru. Acest mod de transport oferă o experiență greu de egalat și aduce aminte de carele romane ale Romei antice. Vehiculul cu două roți este controlat prin balansul corpului în timp ce asculți un ghid-audio în căști cu relatări interesante despre viața romanilor, din trecut și până acum. Vei descoperi astfel comorile arhitectonice și culturale ale capitalei Italiei într-un mod inedit, vizita incluzând Panteon-ul, Fântâna Trevi și, desigur, Treptele Spaniole. Durata excursiei este de aproximativ 2 ore și 30 de minute, numărul maxim de persoane care pot participa este de 8, iar prețul acesteia este de 71 euro/ persoană.

Visul Italian

 

Turul Fantomelor si Misterelor Romei

 

Daca mergi într-un City Break în Roma, trebuie să te pregătești să petreci o noapte albă, pentru că la finalul turului nu vei reuși să adormi prea rapid. Explorează partea întunecată a Romei prin acest tur tematic nocturn. Nu mulți știu poveștile și legendele înfricoșătoare ale orașului etern. O să vizitezi monumentele istorice ale orașului, dar acestea nu vor fi însoțite de legende eroice, ci de istorisiri ce o să-ți ridice părul în cap și fiori reci te vor trece pe șira spinării. Nu rata acest tur original care durează 90 de minute, iar prețul este de 34 euro/ persoană.

 

Acum hai să-ți zic și de ofertele care mi-au atras atenția.

 

24058123
Classico e moderno
Mai multe oferte de tipul Hidden Treasure aici

 

Vola.ro

 

2. Florența

 

Florența e pe locul doi în inima mea pentru artă, pentru arhitectură, pentru fiecare piatră în parte care îți transmite prin toți porii “Renaștere”. Mi-a plăcut la nebunie să casc gura la bijuteriile de pe Ponte Vecchio, să mă pierd și să mă regăsesc în tablourile din Galeria Ufizzi, să admir mărețul Dom din toate unghiurile și să colind ore în șir prin grădinile Boboli.

 

DSC_0316

Bijuterii pe Ponte Vecchio

 

V-am zis de prosecco și pecorino? Mai bine descoperiți singuri!

 

13900967_1249926348353818_71619389_n

O plimbare prin centrul istoric

 

Inclus in patrimoniul Unesco din 1982 centrul istoric al Florenței atrage turiștii de pretutindeni cu minunile care se află aici. Una dintre cele mai spectaculoase atracții turistice o reprezintă Piața Domului, plină de clădiri antice ce găzduiesc muzeele Florenței, Baptisteria, turnul cu clopot al lui Giotto și faimosul Dom, cunoscut și sub numele de Santa Maria del Fiore.

 

13933115_1249925911687195_1708279427_n

Domul din Florența văzut din Turnul lui Giotto

Vola.ro
13941155_1249926535020466_1549553715_n

Prosecco în Grădinile Boboli

 

Excursie la Pisa

 

Pisa este o excursie care nu trebuie ratată în City Break-ul la Florența. Efectuați un tur al orașului Pisa și de-a lungul văii râului Arno, pentru a descoperi una dintre bijuteriile din regiunea Toscanei. Pisa este un oraș bine cunoscut pentru turnul înclinat si capodoperele sale arhitecturale. De aici vă veți îndrepta spre Piazza dei Miracoli sau Piața Domului, veți admira exteriorul turnului înclinat sau Baptisteriul. Simbolul nașterii lui Hristos, evocând forma Sfântului Mormânt, Baptisteriul Sfântul Ioan din Pisa este a doua mare construcție ridicată aici ca ordine cronologică, construcția sa fiind terminată în sec. al XIV-lea. Aveți multe de vazut în cele 5 ore și jumătate, cât durează excursia, prețul acesteia pornind de la 51 euro/ persoană.

 

Hotel Diva *** 3 nopți cazare cu mic dejun inclus + Bilet avion dus-întors, taxe de aeroport și asigurare de călătorie – 159 Euro/pers

hotel diva

 

Hotel Galileo *** 3 nopți cazare cu mic dejun inclus + Bilet avion dus-întors, taxe de aeroport și asigurare de călătorie – 169 Euro/pers

 

16973201

 

Hotel Donatello *** 3 nopți cazare cu mic dejun inclus + Bilet avion dus-întors, taxe de aeroport și asigurare de călătorie – 169 Euro/pers

 

38432920

 

Mai multe oferte  aici

 

Vola.ro

 

3. Veneția

 

În Veneția n-am ajuns încă, dar trebuie să recunosc că mă fascinează arhitectura gotică venețiană, Palatul Dogilor, mi se pare drăguță ideea că pot explora orașul cu barca și de-abia aștept să văd cu ochii mei Basilica San Marco sau Domul din Florența. M-ar tenta și o excursie la Murano. Iată ce am găsit pe net despre asta.

 

venice-overview-cityview-large

 

Excursie la Murano, Burano si Torcello

 

Explorează trei insule celebre din laguna venețiană – Murano, Torcello și Burano – poți vedea frumoasele insule într-o barcă cu motor, o vizită aproape obligatorie dacă vrei ca City Break-ul tău la Veneția să fie de neuitat. Însoțit de un ghid local, vei opri la o fabrică de producție a sticlei în Murano, vei putea să vizitezi prima catedrală venețiană pe liniștita insulă Torcello sau să cumperi brățări lucrate manual în Burano și să mănânci la o terasă așezată chiar pe canal, având pe masă vaze mici cu trandafiri din sticlă de Murano. Vei petrece 4 ore minunate, prețul excursiei pornind de la 21 de euro/ persoană.

 

Mi-au făcut cu ochiul:

 

8240329

27898978
10917100
Vola.ro
Șiii… am ales Hotel Florida din Veneția. Pentru că plecarea e din Cluj Napoca, ceea ce mă avantajează și… pentru că oferta este pentru 23-26 decembrie. Așadar, Christmas in Venice!
Dacă aveți tips and tricks pentru un Crăciun în Veneția, le aștept cu dragă inimă. Sper să vă fie de folos recomandările mele și să vă inspire următoarea călătorie.

 

#eroinatravel

 

P.S. Prețurile pe care le-am dat în articol pot varia în funcție de solicitări, perioadă și orașul de plecare. Și mie mi s-au schimbat de câteva ori în timp ce documentam acest articol. Așa că dacă perioada e bună și aeroportul aproape, nu sta prea mult pe gânduri pentru că ofertele bune se epuizează repede.

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment