Top

“Ne hrănim gândurile și fiinţa cu speranţe.” Un bucket list cu 32 de rețete pentru suflet.

Nimic nu este întâmplător. Nimic nu există fără acceptarea ta. Aşa că ne permitem să visam. Şi cum visul este poarta spre concretizare, o facem din ce în ce mai mult. Ne hrănim gândurile și fiinţa cu speranţe. Aceste fete Morgane, care ne împânzesc sfera raţională, lăsând emoţiile să cutreiere. Trăim visele de parcă ar fi realitate şi le trăim cu tot sufletul, iar când se concretizează, deja ne gândim la următorul lucru. Aşa că am decis să le scriu. Să le pot împământeni, să rămână scrise, să le pun într-o ramă, deasupra patului şi să le văd în fiecare dimineaţă.

 1. Acţionează diferit faţă de cum te-ai gândit prima dată, chiar dacă rezultatul este acelaşi.

 

 1. Găseşte un bloc înalt, unde poţi să iei cina pe acoperiş sau terasă. Priveşte stelele într-o noapte de vară. Adu-ţi muzică preferată şi compania potrivită.

 

tumblr_inline_ns6btddUtM1swngfh_500

 

 

 1. Călătoreşte în fiecare an. Setează-ţi la începutul anului 6 destinaţii, dacă le poţi vizita pe toate, perfect, dacă nu, aruncă cu zarul şi alege 3.

 

 1. Fă economii. Strânge pentru o mare aventură sau pentru o situaţie dificilă.

 

 1. Pleacă pe mare. O luna. Destinaţia finală: Bali. Îmbrăţişează liniştea mării, noaptea dormi pe punte, nepierzând din ochi stelele.

 

 1. Taci pentru 3 zile. Fă o călătorie undeva, unde eşti doar tu şi taci. Ascultă-te şi îmbrăţişează-te pe tine.

 

 1. Plimbă-te cu balonul cu aer cald, în Thailanda. Citeşte-l pe Jules Verne înainte şi trăieşte clipa, simte cum căldura îţi dă aripi să poţi zbura.

 

sunset-view

 

 

 

 1. Vezi Marea Neagră îngheţată şi nu uita fularul plimbat prin lume. Atinge marea, ca şi cum atingi un gheţar, lasă-te să îngheţi de frig şi să te încălzeşti după cu o ciocolată caldă, păstrând vie amintirea mării.

 

 1. Mergi la o conferinţă TED. Preferabil în State. Preferabil în New York, că să poţi vedea şi un show pe Broadway cu prietena cu care ai promis că o vei face.

 

 1. Plantează un copac. Şi du-te an de an la el. Să îl vezi cum creşte şi cum aduce bucurie. Observă-i schimbarea, pozeaz-o şi fă un colaj. Aşa ai crescut şi tu.

 

 1. Ajută-i pe ceilalţi. Cum poţi, dar ajută-i. Voluntariatul este accesibil, doar dacă vrei. Donează. Sânge. Haine. Mâncare. Timp.

 

 1. Învaţă lucruri noi. Mereu. Cât poţi. Dezvoltă-te. Învaţă o limbă străină nouă, pentru că niciodată nu este prea târziu. Du-te la cursurile de actorie mult dorite. Ieşi din zona de confort.

 

 1. Stai 10 zile fără tehnologie. Rupe-te de viteza netului, de ştiri şi de telefon. Pune telefonul într-un borcan. Îngroapă-l în nisip şi analizează-i importanţa după aceste zile.

 

 1. Înţelege oamenii. Du-te la un proces, stai în sala de judecată şi vezi câte nuanţe de gri există. Fii prezentă şi dă un verdict al tău, despre felul în care judeci oamenii. Şi apoi schimbă-te. În bine.

 

 1. Du-te la o petrecere de Halloween. Deghizează-te şi asumă-ţi personajul. Citeşte despre el înainte, învaţă replici, fii acel personaj preţ de câteva ore.

 

 1. Scrie o scrisoare unui om pe care îl admiri. Scrie-ţi ţie o scrisoare despre cum vezi viaţa ta desfăşurându-se în următorii ani şi citeşte-o la momentul potrivit.

 

 1. Explorează. Bucureştiul este atât de mare şi îţi poate oferi atât de multe experienţe. Fă-ţi o listă întâi cu ce crezi că ţi-ar plăcea să vezi, să simţi şi lasă-te purtată. Când ai fost ultima oară la observatorul astronomic?

 

 1. Fă exerciţii dimineaţa. Aşa începe ziua cea mai frumoasă. Nu mai aştepta weekendul. Şi lunea poate fi o zi de weekend, depinde cum o priveşti.

 

 1. Sună-ţi părinţii. Cu dor, cu drag, ai răbdare cu ei.

 

 1. Fă-ţi cel puţin un album foto. Clasic. Scrie în el despre poze. Pune-le cronologic, să vezi cum ai crescut.

 

 1. Găseşte-ţi un hobby, care să îţi permită să te echilibreze când balanţa este înclinată. Nu uita că nimic nu durează la nesfârşit.

 

 1. Filtrează informaţiile care ajung la tine, filtrează oamenii din viaţa ta. Nu te lăsa copleşită şi bazează-te în primul rând pe tine. Opreşte-te din a mai crea aşteptări mari de la oameni care nu au un fragment din sufletul tău în ei.

 

 1. Nu îţi dori să fii special. Nimeni nu este, ce trăieşti acum, au mai trăit mulţi alţi oameni. Vezi doar că istoria se repetă, dar la un alt nivel. Citeşte. Citeşte. Citeşte. Până când nu vei mai putea şi atunci alţii îţi vor citi ţie.

 

reading-oncosec

 

 

 1. Fii responsabilă. Cu viaţa ta înainte de toate. Doar dacă ai grijă de tine, poţi să realizezi tot ce este scris aici.

 

 1. Nu mai căuta răspunsuri în alţii. Mulţumeşte când primeşti sfaturi, dar ia propria ta decizie.

 

 1. Urcă un munte. Ţipă de fericire când ajungi în vârf.

 

image1

 

 

 1. Împărtăşeşte experienţele tale. Crează-le cu oamenii dragi. Când linia se trage, amintirile sunt singurele care rămân, restul este can-can.

 

 1. Du-te pe stadion la un meci de fotbal. Trăieşte emoţia mulţimii şi stai departe de huligani.

 

 1. Fă cu mâna ta un lucru în casă. Chit că eşti stângace. Încearcă. Va deveni marca stării tale din acea perioadă. Îţi vei aminti de unde ai plecat şi unde ai ajuns.

 

 1. Poartă-te cu ceilalţi aşa cum ţi-ai dori ca ei să se poarte cu tine.

 

 1. De fiecare dată când te duci într-un loc nou, încearcă să trăieşti ca oamenii din acel loc. Permite-ţi să faci nebunii, totuşi!

 

 1. Dacă îţi doreşti o familie, fii cu un bărbat care se gândeşte la binele tău, la binele vostru, pe care îl iubeşti, fără să ai dorinţa de a îl schimba. Nici ţie nu ţi-ar plăcea ca el să îți facă asta.

 

Aşa am descoperit străzi cu pisici şi doamne care le hrănesc dimineaţa, am descoperit bătrâni care se ţin de mână dis-de-dimineaţă, am zărit tineri îndrăgostiţi care îşi făceau cadou o carte. Am simţit cum inima se hrăneşte cu frumuseţea lucrurilor mărunte. Este o continuitate, până la sfârşitul vieţii. Locuri. Emoţii. Oameni. Sunt acolo, dar ţine de tine să le observi şi să le furi.

 

#eroinaletters

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment