Top
alaptat

“Aici nu este cârciuma de alăptat! Mergeţi să alăptați la toaletă!”

”Hotel Ramada din Cluj-Napoca nu permite alăptatul în holul hotelului! Pentru că eu şi o altă mămică, invitate la o nuntă ce avea loc acolo, am îndrăznit să alăptăm, am avut parte de următorul răspuns din partea a 2 angajaţi: “Aici nu este cârciumă de alăptat! Mergeţi să alăptați la toaletă sau vă luați cameră, pentru că deranjaţi clienții hotelului. Dacă nu vă convine, de ce nu aţi lăsat copiii acasă?” Când am început să ripostăm am fost amenințați cu security.”

Acesta este mesajul postat de una dintre mămicile în cauză pe pagina de socializare a mămicilor din Cluj-Napoca.

 

alaptat

 

Postarea a devenit virală, stârnind revoltă şi dezgust în rândul tuturor mămicilor şi nu numai. Mulţi dintre membrii grupului au început să dea recenzii negative pe pagina de Facebook a hotelului, iar ratingul a scăzut rapid de la 5 stele la doar o stea.

 

Comentariile negative la adresa conducerii hotelului de 5 stele au invadat pagina de Facebook Ramada Cluj-Napoca.

  • Voi de câte ori ați mâncat la wc de le recomandați clientelor să-si alăpteze copiii acolo? Poate nu știați care e rostul țâțelor pe lumea asta.
  • Am alăptat în hoteluri, parcuri, mall-uri şi multe alte locuri publice, din ţară şi din străinătate fără să fiu trimisă la toaletă. Am făcut asta fără ruşine şi chiar cu mândrie pt. binele şi sănătatea copilului meu. Mamele trebuie încurajate să alăpteze… dacă sunteti atât de jigniţi de un sân din care se hrăneşte un bebeluş, alocaţi o cameră special pt. asta. Aşa, mama şi puiul sunt într-un mediu liniştit şi curat şi angajaţii dumneavoastră nu se simt lezaţi.

 

breastfeedingpng-e81f594704daa470
mamialapteaza.com

  • Mi se pare ruşinos ca în anul 2016 un hotel care “se respectă” să interzică alăptatul în holul acestuia. Dacă aţi trimis mămica cu bebeluşul în toaleta hotelului, pentru a-l alăpta, de ce nu i-aţi trimis şi pe ceilalţi nuntaşi tot în toaletă sa mănânce? Personalul hotelului oare tot în toaletă serveşte masa???
  • Şi eu am alăptat la hoteluri care nu au un renume atât de mare. Angajații se uitau cu drag la copilul meu cum mănâncă, m-au felicitat, mi-au oferit o camera GRATIS ca să stăm mai confortabil. Rușine!!
  • Aveţi nota 4 şi din partea mea! Mama are dreptul legal de a alăpta puiul de om oriunde are ea dreptul de a se afla. E ilegal şi inacceptabil să tratezi în asemenea mod o mamă care îşi alăptează copilul, indiferent unde aceasta o face.
    Serios acum, ce creier de găină să ai, să trimiţi un bebeluş să mănânce în toaletă? Cum să fii atât de nesimţit să vorbeşti aşa cu o mamă ce are puiul la sân? Sper că soţiile voastre vor primi mai mult respect în asemenea situaţii, ori tot in wc vă trimiteţi şi copiii voştri să mănânce?

 

ramada_noaptea_web

00000518_large

 

Administratorii paginii Ramada Cluj-Napoca au reacţionat, iniţial, prin a şterge comentariile clienţilor, mai târziu venind şi răspunsul oficial al conducerii.

 

Cu titlu general menționăm faptul că suntem întotdeauna bucuroși de oaspeți, indiferent de vârsta acestora. Ne bucurăm ori de câte ori avem printre noi copii și chiar încurajăm prezența acestora la Ramada Cluj, prin facilitățile speciale pe care le oferim (…) Cu titlu particular, după o investigație internă detaliată, suntem în măsură să negăm vehement cele apărute în presă/mediul on-line referitor la pretinsele afirmații făcute de către angajații noștri. În cel mai bun caz, poate fi vorba despre o neînțelegere între clientele noastre și angajații ce deserveau locația în ziua respectivă, ca să nu vorbim despre rea credință din partea persoanelor care propagă asemenea neadevăruri. Clientele noastre care au ales să își alăpteze copii în recepția hotelului, au oprit televizoarele amplasate acolo, fără a anunța personalul despre acest lucru. Odată ce a fost sesizat acest aspect, angajații noștri le-au adus la cunoștință clientelor faptul că standardele hotelului nostru impun menținerea deschisă a televizoarelor în recepție. Clientele noastre au reclamat faptul că respectivele televizoare le iradiază copiii, moment la care acestora le-au fost indicate locații alternative unde ar putea alăpta, wintergarden, camera mirilor etc. În acest context le-a fost indicat faptul că hotelul oferă și facilități privind schimbatul bebelușilor, în cazul în care ar avea nevoie de aceste servicii. Având în vedere cele de mai sus, afirmăm cu tărie că nu corespunde adevărului faptul că li s-a indicat clientelor noastre să își alăpteze copiii în toaletă. O astfel de afirmație și atitudine este incompatibilă cu standardele de excelență pe care hotelul nostru urmărește să le atingă. Menționam faptul că, așa cum le pretindem angajaților noștri să respecte standardele lanțului hotelier din care facem parte, și să ofere clienților servicii de cea mai bună calitate, suntem la fel de fermi în a solicita clienților noștri o atitudine corectă față de noi, și nu vom ezita să ne apărăm drepturile, inclusiv pe cale legală, în cazul în care vom considera că se impune acest lucru, față de propagarea unor informații false.

 

 

O altă mămică, care s-a confruntat cu aceeaşi situaţie în urmă cu câţiva ani, a mers mai departe şi s-a adresat Poliţiei.

Şi eu am pățit la fel acum câțiva ani și am luat măsuri! Am întrebat POLIȚIA dacă alăptându-mi copilașul în orice spațiu public sau privat, comercial sau necomercial este cumva ilegal sub orice aspect. Și am primit un răspuns clar și fără echivoc! Îl postez aici:

<<Urmare e-mail-ului dumneavoastră adresat Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în data de 18 aprilie 2012 înregistrat sub numărul 56.004/19.04.2012, vă comunicăm următoarele:

Alăptarea copilului la sân într-un spaţiu public (parc, restaurant, instituţie publică, spaţiu comercial), nu constituie o ilegalitate şi nu se încadrează în situaţia prevăzută la art. 3, pct. 1 din Legea 61/1991 (prin care se consideră săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene prin care să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice) […]

Cu stimă,
DIRECTOR GENERAL ADJUNCT
AL DIRECŢIEI GENERALE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Chestor de poliţie,
MARINESCU NICULAE>>

 

Să afle deci toate mamele care își alăptează copii că nu trebuie să se retragă într-un spațiu anume pentru a alăpta!. Iar dacă sunt hărțuite sau în orice fel agresate verbal sau fizic din cauza locului sau modului în care alăptează trebuie să sune la 112 și să cheme numaidecât poliția pentru a le fi aparate drepturile!
 
Vă rog să nu mai permitem unor indivizi idioți și abuzivi să batjocorească mamele și bebelușii din țara asta!
Vă reamintesc că eurodeputata italiancă Licia Ronzulli și-a alăptat bebelușa în plenul Parlamentului European fără ca nimeni să se declare deranjat sau lezat de acest gest firesc și atât de benefic! Nu că am compara prestigiul Parlamentului European cu cel al ”marelui” hotel Ramada Cluj… Rușine să le fie!

 

Share This: