Top

Adevăruri brutale care îţi vor uşura viaţa

Viaţa nu e simplă. Alegerile pe care le facem, caracterul şi acţiunile ne definesc mai mult decât cuvintele. Iubirea de sine şi încrederea ne vor salva din momentele grele, nu un prinţ pe cal alb. Aşa că ia-ţi viaţa în mâini, învaţă din greşeli şi nu uita… fericirea vine din tine.

 

Nimeni nu este prea ocupat pentru a-ţi răspunde.

Tipul de la care aştepţi un mesaj sau un telefon nu este prea ocupat. Angajatorul nu este prea ocupat şi nu îţi poate răspunde la e-mail. Dacă nu primeşti un răspuns de la cineva, înseamnă că a ales cu bună ştiinţă să nu-ţi răspundă. Şi cu cât mai devreme te opreşti din a le găsi scuze oamenilor care nu te prioritizează, cu atât mai repede poţi filtra oamenii din viaţa ta şi situaţiile în care te simţi inconfortabilă.

Fiecare om se gândeşte întâi la el.

Nu contează cât de sincer, săritor sau grijuliu este un om, întotdeauna îşi va pune nevoile personale pe primul loc. Chiar şi cel mai atent iubit, chiar dacă nu realizează, face asta. Este ceva instinctiv. Nimeni nu trebuie judecat pentru această atitudine, cu toţii o avem. Cei mai puternici oameni nu se sfiesc să spună NU şi nici tu nu ar trebui să te simţi jenată să refuzi oameni sau situaţii care nu sunt pe gustul tău.

 

 

Cel.ro

 

 

Nu vei reuşi să fii pe placul tuturor.

Dacă ai asculta tot ce îţi spun oamenii din jur şi tot ce-ţi cere societatea, ai ajunge o persoană lipsită de personalitate, fără viaţă, sens sau formă. Şi chiar şi atunci va veni cineva să-ţi spună că trebuie să fii altfel. Este imposibil să mulţumeşti pe toată lumea. Va fi mereu cineva care se va simţi ofensat de stilul tău, de alegerile tale, unii te vor găsi plictisitoare, alţii excentrică. Vei fi criticată orice ai face, aşa că mai bine faci ce-ţi place ţie, ce iubeşti tu. Dacă ar trebui să asculţi de cineva, acea persoană eşti tu.

 

 

 

Lumea nu îţi datorează nimic.

Poţi fi cel mai interesant, cel mai bun, cel mai inteligent om, tot vei simţi că nu eşti apreciat. Dar trebuie să înţelegi că nimeni nu-ţi datorează nimic. Tu trebuie să te apreciezi, să fii mândră de omul care eşti, să fii mulţumită de tine. Oamenii puternici ştiu că există două opţiuni: îţi poţi petrece viaţa victimizându-te pentru că simţi că meriţi mai mult sau poţi să ieşi în lume cu încredere, luând cu stil, eleganţă şi educaţie ce îţi aparţine. Ghici ce aleg oamenii puternici.
Vegis

 

Te definesc acţiunile, nu gândurile sau cuvintele.

Poţi sta în casă toată ziua visând la o lume mai bună, dreaptă şi corectă. Până nu ieşi de acolo şi începi să faci schimbările pe care vrei să le vezi în jurul tău, nu vei face nicio diferenţă. Vei fi încă unul dintre cei care doar se plâng, nu acţionează. Intenţiile bune nu înseamnă nimic fără acţiunile corespunzătoare. La sfârşitul zilei, caracterul tău este definit de acţiuni, nu de gânduri sau cuvinte.

 

 

 

Nu te va salva nimeni din propria viaţă.

Cu toţii vrem să credem că partenerul perfect, job-ul perfect, şansa vieţii aşteaptă după colţ. Când suntem nefericiţi cu cine suntem sau cu ce avem, ţinem de o speranţă iraţională că o schimbare dramatică va apărea din neant şi ne va salva.

Adevărul este că orice s-ar întâmpla, viaţa nu funcţionează aşa. Nu vine nimeni pe un cal alb şi dacă tu nu vezi o portiţă de scăpare, trebuie să ţi-o construieşti. Când simţi că drumul devine greu, îţi pui armura, iei sabia în mână şi te salvezi singură.

Tu eşti eroina.

 

 

 

#eroinaletters

 

 

 

 

 

Share This:

Eroina
No Comments

Post a Comment