Top
tehnici simple relatie fericita

3 tehnici simple pentru o relaţie mai fericita

Atunci când vine vorba de relaţii, nu există o listă exactă de lucruri pe care să o respecţi şi care să-ţi garanteze fericirea. Până la urmă, ce înseamnă să fii fericita în cuplu? Prin prisma personalităţii, a aşteptărilor şi a dorinţelor de viitor, „reţeta fericirii” diferă de la o persoană la alta. Fie că relaţia ta este echilibrată, fie că nu ai fost foarte fericită în ultima vreme şi vrei să schimbi dinamica relaţiei, există mai multe lucruri pe care le poţi face, pentru ca tu şi partenerul să fiţi mai fericiţi.

 

Iată care sunt cele mai simple şi eficiente metode care te ajută să-ţi recapeţi entuziasmul în cuplu:

 

1. Învaţă să-i mulţumeşti partenerului

 

Fiind preocupată de propriile responsabilităţi este posibil să nu le evaluezi corect pe cele ale partenerului şi să simţi că tu depui mai mult efort în diverse activităţi, personale şi profesionale. Încearcă să analizezi situaţia în ansamblu şi să te pui în pielea partenerului. Astfel, vei putea să înţelegi mai bine nevoile pe care le are. Imaginează-ţi cât de frustrant ar fi în cazul în care eşti copleşită de griji, suprasolicitată şi stresată, să ai un partener care nu te înţelege, care te acuză că nu faci suficient de multe lucruri sau care îţi subestimează eforturile. Atunci când vine vorba despre viaţă personală, învaţă să spui “mulţumesc”. Indiferent de numărul anilor pe care i-aţi petrecut împreună, manierele sunt de apreciat. Chiar dacă te simţi confortabil alături de partener şi ştii că va face ceea ce îi ceri, asta nu înseamnă că trebuie să fii autoritară, să nu îl întrebi dacă doreşte să facă lucrul respectiv, să i-o ceri politicos şi să-i mulţumeşti, chiar şi pentru lucrurile mărunte. Va fi un motiv de bucurie să audă de la tine replici ca „iubitule, mulţumesc că te-ai gândit la mine”, „apreciez că m-ai ajutat, chiar dacă erai obosit” etc. Vei vedea că asta îl va face să se simtă apreciat şi respectat, iar asta se va reflecta imediat asupra relaţiei voastre.

 

tehnici simple relatie fericita

 

2. Ascultă-ţi partenerul atunci când vorbeşte despre ceva important pentru el

 

Chiar dacă nu eşti o persoană egoistă, uneori este posibil să nu dai suficientă atenţie lucrurilor pe care ţi le povesteşte partenerul şi să le subestimezi importanţa. A fi o parteneră implicată nu presupune să-i acorzi atenţie doar când vorbeşte despre lucrurile care te interesează şi pe tine în mod direct sau care vă implică pe amândoi, ci să fii interesată şi de lucrurile care îl vizează doar pe el, chiar şi atunci când eşti ocupată. Este important să ştii ce i se întâmplă în viaţa de zi cu zi, personal sau profesional, să-l susţii şi să-l sfătuieşti, dacă are nevoie. Lasă deoparte laptopul, telefonul şi întreabă-l ce îl frământă. Această atenţie acordată lucrurilor importante pentru el ajută la construirea intimităţii şi la consolidarea relaţiei.

 

tehnici simple relatie fericita

 

3. Jucaţi-vă

 

Viaţa de adult poate fi copleşitoare. Chiar dacă este important să fii responsabilă, uneori trebuie să te relaxezi şi să nu iei în serios chiar fiecare detaliu al vieţii tale. Încearcă să găseşti activităţi de cuplu care vă ajută să vă destindeţi, să râdeţi, să vă distraţi împreună. Râsul este terapeutic, atât pentru tine, cât şi pentru cuplu. Atunci când faci echipă cu partenerul, fie că este un joc de societate, un sport sau orice alt hobby comun, vă ajută să vă descoperiţi din perspective diferite şi să vă vedeţi cu alţi ochi. Nu ţi s-a întâmplat ca cineva din grupul de cunoştinţe să râdă foarte tare la glumele partenerului tău, să spună că este foarte amuzant, dar tu să nu ai nicio reacţie? Este posibil ca stând zi de zi împreună, să nu mai apreciezi lucrurile care înainte te atrăgeau foarte tare. Încearcă să petreci timp alături de partener, ca atunci când eraţi la început. Vei vedea cum interesul va creşte de ambele părţi, iar orele petrecute împreună vor fi foarte plăcute.
În cazul în care acest weekend plecaţi la mare, la munte sau pur şi simplu vă plimbaţi prin oraş, profită de această ocazie şi pune în aplicare următorul exerciţiu: Spune-i partenerului 3 dintre lucrurile care îţi plac cel mai mult la el.

 

Tu obişnuieşti să faci aceste lucruri pentru relaţia ta?

Share This:

Eroina
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.