Top
filme seriale femei puternice eroina

10 filme si seriale cu si despre femei puternice

În sezonul rece, oricât de mult ţi-ar plăcea să fii activă şi să ai un program plin de activităţi interesante, cu siguranţă preferi să te cuibăreşti în canapea, cu o pătură pufoasă, să bei un ceai sau o ciocolată caldă şi să te uiţi la un serial sau la film bun.

 

Tocmai pentru că timpul tău liber este prețios şi nu vrei să-l irosești căutând ceva nou de vizionat, iată o selecţie de filme şi seriale interesante, recomandate pentru seri liniştite acasă.

 

ATYPICAL- SERIAL DRAMĂ/COMEDIE

 

Sam, un adolescent de 18 ani care suferă de autism şi care decide că este timpul să-şi găsească o iubită. Asta reprezintă o adevărată provocare şi pentru mama sa, aceasta încercând să se adapteze la noua situaţie în care fiul său îşi caută independenţa. Tatăl său, Doug, este foarte încântat atunci când Sam îi cere sfaturi, mai ales că relaţia lor este una destul de tensionată.

 

Atunci când adolescentul doreşte să o surprindă pe fata de care s-a îndrăgostit şi să-i ofere o cutie de ciocolată, tatăl descoperă faptul că aceasta este chiar terapeutul copilului. În ciuda insistenţelor tatălui de a-şi găsi o prietenă de vârstă apropiată, copilul spune că are nevoie de o “prietenă de antrenament”.

 

Mama adolescentului încearcă să găsească un sens pentru propria viaţă, dincolo de îngrijirea copilului său şi după o seară petrecută în oraş cu prietenii, ajunge să aibă o aventură cu un barman. Acesta este doar începutul unui şir de evenimente neaşteptate pentru toţi cei implicaţi, fiind un exemplu că viaţa este imprevizibilă şi complicată.

 

filme seriale femei puternice eroina

 

HARLOTS- SERIAL DRAMĂ

 

Aceasta este povestea halucinantă a unei patroane de bordel, care încearcă să-şi crească cele trei fiice, acţiunea având loc în Londra secolului VIII. În acele vremuri, bunăstarea financiară era posibilă prin căsătoria cu un bărbat bogat sau prin prostituţie. Margaret Wells şi Lydia Quigley conduc un bordel din oraş, însă în momentul în care statul începe să le interzică şi să trimită contabili în control, situaţia capătă o altă turnură. Acţiunea se învârte în jurul doamnei Wells, care este foarte determinată să-şi îmbunătăţească viaţa şi să mute bordelul în altă parte. Pentru a face asta, licitează virginitatea fiicei sale mai mici, aşa cum a făcut şi cu cealaltă fiică, pe vremea când aceasta avea 12 ani.

 

filme seriale femei puternice eroina

 

LIAR- SERIAL DRAMĂ/THRILLER

 

Serialul este despre o profesoară care acuză un chirurg de viol. Laura Nielson este o profesoară dedicată şi inteligentă, cu o viaţă liniştită, până când îl cunoaşte pe Andrew. Fiul acestuia este elev la şcoala la care predă Laura.  După viol, femeia se luptă cu justiţia, pentru a avea câştig de cauză. În tot acest proces află că nu este singura victimă a bărbatului.

 

filme seriale femei puternice eroina

 

MARY KILLS PEOPLE- SERIAL DRAMĂ

 

Acesta este un serial cu o acţiune atipică şi originală, care îţi poate arăta o perspectivă diferită asupra vieţii şi morţii.

 

O femeie care îţi creşte singură copilul este medic la secţia urgenţe în timpul zilei, iar în timpul nopţii, ea şi partenerul său, un fost chirurg plastician, ajută pacienţii aflaţi în stadiul terminal al bolii, pentru ca aceştia să-şi curme suferinţa.

 

filme seriale femei puternice eroina

SANTA CLARITA DIET- SERIAL COMEDIE/HORROR

 

Acesta este un serial American horror, cu elemente amuzante, iar asta îl face foarte interesant.

Sheila şi Joel sunt agenţi imobiliari căsătoriţi şi trăiesc în California. La un moment dat, din cauza unor afecţiuni medicale, Sheila începe să poftească… oameni. Da, ai citit corect, aceasta îşi doreşte carne umană, iar din acel moment, soţul şi familia depun eforturi fantastice pentru a înţelege ce se întâmplă cu femeia şi cum o pot ajuta să se vindece, fără să facă victime.

 

filme seriale femei puternice eroina

 

THE CROWN – SERIAL DRAMĂ

 

În cazul în care ţi-a plăcut serialul “Downtown Abbey”, acesta cu siguranţă va fi pe placul tău. Actorii sunt foarte buni, replicile şi intrigile sunt spumoase, iar peisajele cu adevărat impresionante. Acţiunea se bazează pe fapte reale, fiind vorba despre Prinţesa Margaret, Contesă de Snowdon, care a fost sora mai mică a reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și fiica regelui George al VI-lea și a soției lui, Regina Elisabeta.

 

filme seriale femei puternice eroina

 

THE GOOD FIGHT- SERIAL DRAMĂ

 

Serialul este ca o continuare “The Good Wife”, în care personajul Diane nu este doar un avocat pentru milionari corupţi, ci lucrează pentru o firmă a unor avocaţi care luptă împotriva abuzurilor din partea Poliţiei.

Producătorii nu au păstrat doar câteva personaje din “The Good Wife”, ci şi stilul în care sunt expuse poveştile lor.

 

filme seriale femei puternice eroina

BIG LITTLE LIES – SERIAL

 

Iniţial, acest serial a trebuit să fie doar o miniserie, dar a fost continuat cu un alt sezon, în urma succesului de care s-a bucurat. Acesta are mai multe personaje feminine, iar subiectele sunt unele profunde, chiar dacă la prima vedere, serialul nu pare unul foarte serios. Violenţa domestică, divorţul, abuzul sexual, rolul femeii în familie şi în comunitate, toate acestea pot fi teme interesante pentru oricine vizionează serialul.

 

În plus, distribuţia este una care îţi captează atenţia: Nicole Kidman, Reese Whiterspoon, Laura Dern etc. Totul este “impachetat” frumos, prin garderobele impresionante ale personajelor ce compun o comunitate aparent ideala.

 

filme seriale femei puternice eroina

A BAD MOMS CHRISTMAS – FILM COMEDIE

 

Ce se întâmplă atunci când 3 mame sunt vizitate de propriile lor mame, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun? Iese o comedie pe cinste. După filmul BAD MOMS, acesta este o continuare spumoasă, cu situaţii amuzante şi stresante, în care cei mai mulţi se vor regăsi.  

filme seriale femei puternice eroina

MADAM SECRETARY – SERIAL DRAMĂ

 

Serialul este o dramă politică, personajul principal fiind femeie. Chiar şi cu aceste câteva informaţii, ţi-am captat atenţia, nu-i aşa? În vremurile actuale, lumea politicii nu mai este rezervată doar bărbaţilor, iar serialul prezintă povestea lui Elizabeth Adams McCord, Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii. Aceasta înfruntă tot felul de provocări şi face faţă stereotipurilor, totul pentru a reuşi să deţină puterea într-o lume politică ce pare a fi doar a bărbaţilor.

 

filme seriale femei puternice eroina

THE LIGHT OF THE MOON – FILM DRAMĂ

 

Dacă eşti architect şi locuieşti la New York, îţi imaginezi că automat viaţa nu poate fi altfel decât bună, nu-i aşa? Pentru Bonnie, o femeie care ajunge să fie violată, viaţa se schimbă total, în ciuda faptului că totul parea să meargă ca pe roate. Aceasta încearcă din răsputeri să-şi recapete echilibrul şi să păstreze relaţia în care se afla în acel moment.

 

filme seriale femei puternice eroina

 

Iti dorim vizionare plăcută și te invităm sa folosești secțiunea de comentarii pentru a completa lista de recomandări!

 

Sharing is caring 🙂

 

Share This: